×

Minden időben: Október a reformáció hónapja

Az október 6-i adás tartalmából.
 

A két világháború közötti ellentmondásos időszak számtalan kihívás elé állította a református egyházat, amely Ravasz Lászlónak köszönhetően mégis megerősödött. A püspök ugyanis képes volt egyesíteni a széthúzó irányzatokat és mozgalmakat. Ambiciózus programja az evangélium megőrzésére és az egész magyar társadalmat átható reformációra épült – hangzott el a Dunamelléki Református Egyházkerület ünnepi közgyűlésén, pénteken. A Károli Gáspár Református Egyetemen arra emlékeztek, hogy száz éve iktatták be hivatalába Ravasz Lászlót.

Október a reformáció hónapja. Ebből az alkalomból a Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsa országszerte szervez programokat. A rendezvénysorozatot október 1-jén, pénteken ünnepi zenés istentisztelettel nyitották meg.

Ötödik alkalommal hirdették meg Az év Szupertanára versenyt. Olyan pedagógusok jelentkezését várták, akik egyedi módszereikkel igazi színfoltjai a magyar oktatásnak. A szakmai zsűri értékelése és a 14 ezer közönségszavazat összesítése alapján Sarkadi Ferenc, a debreceni Kölcsey Ferenc Református Gyakorló Általános Iskola tanára kapta meg a címet.

Műsorunkban Molnár Miklós, a Budapest-Kálvin téri református gyülekezet egykori lelkipásztorának gondolatait hallhatják.

Hallgassa meg!

Minden időben – Kossuth – október 6., szerda, 13:30

Szerkesztő: Fekete Zsuzsa
Műsorvezető: Kojsza Péter

Tovább a műsoroldalra>>>

Videó ajánló

Olvasson tovább