Napközben: Jelnyelvi tolmácsolással kerül színpadra a Puskás, a musical!

Az október 4-i adás tartalmából.
 

Távegészségügyi, digitális terápiatervezés, szokásformáló mobilapplikáció magas vérnyomással élőknek. Csak néhány címszó a napokban tartott Digital Health Summit nevű konferenciáról. A technológián belül világszerte az egyik legforróbb piac jelenleg az egészségügyi digitalizáció, mely szegmensnek a koronavírus-járvány további hatalmas lökést adott. E téren Magyarországon csendes, de egyre hangosabb forradalom zajlik, melyben az állami szereplőktől kezdve, a globális nagyvállalatokon és mozgékony startapukon keresztül minden érintett igen aktív.

A Facebook moderátorai annyi időt töltöttek el csak az amerikai felhasználók által közzétett hamis vagy félrevezető posztok keresésével 2020-ban, hogy az összeadva 319 évet tenne ki – írja a The Wall Street Journal a birtokába jutott dokumentumok alapján. De miért dőlünk be az álhíreknek és a nem valós tartalmaknak? A digitális illúziók világa már olyannyira fejlett, hogy néhány fénykép és egy-két hangfelvétel alapján videókat hamisítanak meg bárki szájába adva olyan szavakat, amelyeket sosem mondott ki. Álhírek, manipuláció és az ellenük zajló harc áll a fókuszban.

Akadálymentesen rovat: Jelnyelvi tolmácsolással kerül színpadra a Puskás, a musical!

A covid hatására sokkal kevesebben mennek el mellrák szűrésre, mint a korábbi években. A lehetőség újra adott, fontos lenne, hogy éljenek vele. Október a mellrák elleni küzdelem hónapja. Szűrésről, önvizsgálatról, statisztikákról beszélgetünk.

Átvitt étterem – a Napközben Főmenü rovata

Hallgassa meg!

Napközben – Kossuth Rádió –  október 4., hétfő, 9:05

Szerkesztő: Gécsek-Tóth Enikő
Műsorvezető: Süveges Gergő

Tovább a műsoroldalra >>>

Borítókép: Budapest, 2021. május 21. Jelenet a Puskás, a musical című előadás próbáján a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon 2021. május 20-án. A darabot a szerző, Szente Vajk rendezésében június 17-én mutatják be. MTI/Szigetváry Zsolt

Olvasson tovább