Kalendárium: Határtalan Táncfőváros 2021

Az október 4-i adás tartalmából.
 

50 év után először a MODEM-ben – párizsi absztraktok
Október 3.-án nyílik a debreceni MODEM Modern és Kortárs Művészeti
Központ nemzetközileg egyedülálló kiállítása Párizsi absztraktok.
Abstraction-Création, Kandinszkij, Hélion, Calder, Moholy-Nagy…címmel.

Az iszonyat balladája – Nemzeti Táncszínház (október 6, szerda):
Eck Imre Szokolay Sándor zeneművére készített koreográfiájával mutatkozott be a Pécsi Balett társulata első hivatalos premierjén, 1961. január 3-án a Pécsi Nemzeti Színházban. Az iszonyat balladája ikonikus előadása az együttes történetének – eredeti koreográfiáját, az eredeti jelmezekkel minden jubileumon felújították. Most új koncepcióval kerül színpadra Budapesten. Az évforduló alkalmából egy dokumentumfilmet is készíttettek, amely megszólaltatja a jelen és a múlt meghatározó alakjait: táncművészeket, alkotókat, munkatársakat, vezetőket, alapító tagokat.

Haydneum fesztivál (október 4-6.)
Koncertekkel és sztárfellépőkkel kezdi meg működését a 2021 nyarán megalakult Haydneum – Magyar Régizenei Központ Budapesten.

Határtalan Táncfőváros 2021 (október 7-10.)
Határon túli hivatásos néptáncegyüttesek fesztiválja Budapesten a Hagyományok Házában. A minifesztivál nem csak arra teremt alkalmat, hogy a határon túli műhelyekben folyó munka legfrissebb színpadi eredményeivel megismerkedjünk, hanem a kísérőprogramoknak (kiállítás, szakmai beszélgetések, táncház) köszönhetően valós képet alkothassunk a Kárpát-medence szerte működő együttesek helyzetéről, elért eredményeiről.

Vinkó József 70 éves

Hallgassa meg!

Kalendárium – Kossuth – október 4., hétfő, 15:32

Szerkesztő: Kádár Dóra
Műsorvezető: Babucs Kriszta

Tovább a műsoroldalra >>>

Videó ajánló

Olvasson tovább