Kalendárium: Október 1. – a Zene Világnapja

Az október 1-ji adás tartalmából.
 

Beszélgetés a Zene Világnapjának jelentőségéről PhD, hab. Batta András Erkel Ferenc- és Széchenyi-díjas magyar zenetörténésszel, egyetemi tanárral, a Magyar Zene Háza Nonprofit Kft ügyvezető igazgatójával

Magyar Rádió Gyermekkórusának fellépése

Szeptember végén kezdődik az 1. Óbudai Hang-mű-hely, ennek keretében október 1-jén, a Zene Világnapján, három kiemelt esemény lesz: a kamarateremben Ikerszólamok címmel Kovács Dominik és Kovács Viktor felolvasószínházi előadását tekinthetik meg, a nagyteremben a Liszt Ferenc Kamarazenekar művészei Grieg, Dvořák és Piazzolla-műveket játszanak, fél tízes kezdéssel pedig – éjszakába nyúlóan – Horányi Juli és a Swing á la Django járatja csúcsra a hangulatot Táncolj a Föld körül! című koncerttel.

A Rákóczi Szövetség diákutaztatási pályázatot hirdet magyarországi és külhoni középiskolai osztályközösségeknek. A pályázat célja és feltétele, hogy az utazás során egy rendhagyó történelemóra keretében fel kell keresni egy olyan emlékhelyet, amely szorosan kapcsolódik a 20. századi magyar történelemhez.

Hallgassa meg!

Kalendárium – Kossuth – október 1., péntek, 15:32

Szerkesztő: Tarics Péter
Műsorvezető: Babucs Kriszta

Tovább a műsoroldalra >>>

Olvasson tovább