Kabarématiné: Borivási szokásaink

Az október 2-3-i adás tartalmából.
 

A nyolcvanas években, amikor a magyar háztartások legalább felében ment a Rabszolgasors, milliók drukkoltak , hogy a szegény, fehér rabszolga lány, Isaura szabad lehessen, a gaz Leoncio meg megkapja a méltó jussát. Állítólag magyarországi látogatása alkalmával repülővel vitték halasra, a csipke gyárba, ahol több asszony jött adakozni, hogy szabadítsák fel őt, de persze nem fogadták el a pénzt.A szombati kabarématinéban Ihos József a film és a valóság problematikáját elemzi . Az előadók: Bács Ferenc, Csala Zsuzsa és Hernádi Judit.

A Mamma Mia! ősbemutatója 1999.április 6-án volt a londoni Prince Edward Színházban, itt játszották 2004-ig, amikor is a produkció átköltözött a Prince of Wales Színházba. , ahol m2012 szeptemberéig volt műsoron. És, hogy a darab mennyire inspiráló tudott lenni, mi sem bizonyítja jobban, elkészült Polgár Péter- Pappa Pia változata is. Az előadók: Polgár Péter, Harmóniák Annamary és Vida Péter.

Hamvas Béla szerint minden bor társas, és igazi lényét akkor tárja fel, ha közösségben isszák. Szikra László borivási szokásainkat gyűjtötte össze.

A vasárnapi folytatásban Trunkó Barnabás egy uniós szakértő és a falusi termelő párbeszédét rögzítette. Az előadók: Kiss Jenő és Mikó István. A Szomszédnéni Produkciós Iroda tagjai saját generációs problémáikról is beszélnek, míg Horváth Tibor egy piacon mutatja be hogy milyen is a kínai gáz. Az előadók: Aradi Tibor és Vida Péter.

Szombat:

Hallgassa meg!

Vasárnap:

Hallgassa meg!

Kabarématiné – Kossuth – október 2-3., szombat-vasárnap, 9:07

Várja Önöket a házigazda: Zsoldos László!

Tovább a műsoroldalra! >>>

Borítókép: Budapest, 2012. február 11. Egy pincér bort tölt poharakba a VI. kerületi, Jókai utcai Cotton Club szórakozóhelyen. MTI Fotó: Máthé Zoltán

Videó ajánló

Olvasson tovább