Minden időben: Elkészült a református egyház új énekeskönyve

A szeptember 29-i adás tartalmából.
 

Milyen hatással vannak az emberiségre a járványok pénzügyileg? Hogyan alakulhat át a gazdaság? Mi hiányzott a legjobban a pandémia alatt? Ezekre a kérdésekre keresték a választ a meghívott előadók augusztusban a balatonszárszói konferencián. Adásunkban Csák Jánossal, címzetes egyetemi tanárral, volt nagykövettel, közgazdásszal járjuk körbe a témát.

Folytatja munkáját a Magyarországi Református Egyház zsinata, az egyházi vezetők múlt héten két napos ülést tartottak Balatonszárszón. Megerősítették a Doktorok Kollégiumának új vezetőségét, döntöttek a diakóniai díjakról és az új református alkotmány tervezetét is napirendre tűzték.

Elkészült a református egyház új énekeskönyve, amelyet a héten már kézbe is lehet venni. Habár a régi fekete kötetet nem vonják ki a forgalomból, november 28-tól ez lesz a református egyház hivatalos énekeskönyve. Bódiss Tamás országos egyházzenei vezetőt, a Generális Konvent Liturgiai és Himnológiai Bizottságának titkára mesél a részletekről és a hosszú éveken át tartó munkáról.

Adásunk végén Cseri Kálmán, egykori pasaréti lelkipásztor gondolatait hallják.

Hallgassa meg!

Minden időben – Kossuth – szeptember 29., szerda, 13:30

Szerkesztő: Somorjai-Bencze Zsófia
Műsorvezető: Kojsza Péter

Tovább a műsoroldalra>>>

Videó ajánló

Olvasson tovább