Napközben: Hogyan épül be a fenntarthatóság az iskolákba elméletben és gyakorlatban?

A szeptember 27-i adás tartalmából.
 

Több millió éven át csak és kizárólag a nonverbális jelekkel kommunikáltak őseink. A genetikus memóriánk legkézenfekvőbb bizonyítéka például, hogy a babákat nem kell megtanítani mosolyogni. Az emberek nonverbális kommunikációjának figyelésével könnyen rá lehet jönni arra, hogy mindenki álarcot visel, és persze mindenki azt mondja, hogy ő nem visel álarcot. Ha fejlesztjük a testbeszéddel kapcsolatos tudásunkat, sokkal kevésbe leszünk stresszesek a kommunikáció során, így jobban tudunk figyelni a másik fél nonverbális jeleire is. Hogyan olvashatunk a testbeszédből? Hogyan alakíthatjuk azt a hatást, amit a nonverbális kommunikációs eszközeinkkel keltünk másokban?

Az idei pedagógus expó kiemelt témája a motiváció. Hogyan maradhat motivált egy pedagógus végig a pályája során? Hogyan tud lépést tartani a korral? Hogyan kerülhet közelebb azokhoz, akiket tanít? És hogyan motiválhatók a diákok a 21.században?

Akadálymentesen rovat: Speciális állásbörzét szervez a Kézenfogva Alapítvány a megváltozott munkaképességű emberek foglalkoztatásáért! A cél az, hogy platformot biztosítson munkáltatók és megváltozott munkaképességű munkavállalók találkozására, illetve azon munkáltatók tapasztalatcseréjére, akik már foglalkoztatnak, és akik még nem, megváltozott munkaképességű embereket.

A világ legnagyobb tanórájára készülnek és már több száz iskolában használják az idei tanévben először a Zöld Föld c. tankönyvet. Hogyan épül be a fenntarthatóság az iskolákba elméletben és gyakorlatban?

IDE KATTINTVA a teljes adást visszahallgathatja!

Napközben – Kossuth Rádió –  szeptember 27., hétfő, 9:05

Szerkesztő:Gécsek-Tóth Enikő
Műsorvezető: Süveges Gergő

Tovább a műsoroldalra >>>

Videó ajánló

Olvasson tovább