Minden időben: Osváth Viktorra, a száz évvel ezelőtt született lelkész-kántorra emlékeznek

A szeptember 22-i adás tartalmából.
 

Református egységnappal és a Generális Konvent ülésével emlékeztek a magyar reformátusok a Királyhágómelléki Egyházkerület 100. születésnapjára Nagyváradon. Az egyházkerület gyülekezetei a trianoni döntés előtt a Tiszántúlhoz tartoztak. 1921-ben Sulyok István lelkipásztor szervezte egybe a határon túlra szakadt egyházközségeket. A centenárium kapcsán Csűry István királyhágómelléki református püspökkel beszélgetünk.

A járvány okozta szünet után szeptembertől újra próbál a Központi Református Kórus. A 2016-ban alakult együttest Berkesi Sándor, a Debreceni Kollégiumi Kántus vezetőjének javaslatára hozta létre a Zsinat Budapesten. Az Ars Sacra Fesztiválon adták első hangversenyüket.

Osváth Viktorra, a száz évvel ezelőtt született lelkész-kántorra emlékeznek Kecskeméten szeptember 26-án, vasárnap 18 órától. A Kecskeméti Vég Mihály Énekkar legendás karnagyának műveit és munkáját zenés istentiszteleten elvenítik fel.

Adásunkban Cseri Kálmán egykori pasaréti református lelkipásztor ige gondolatait hallhatják Rajkai Zoltántól.

Tartsanak velünk szerdán délután fél 2-től a Kossuth Rádió hullámhosszán! Várja Önöket a szerkesztő Fekete Zsuzsa és a műsorvezető Kojsza Péter.

Hallgassa meg!

Minden időben – Kossuth – szeptember 22., szerda, 13:30

Szerkesztő: Fekete Zsuzsa
Műsorvezető: Kojsza Péter

Tovább a műsoroldalra>>>

Videó ajánló

Olvasson tovább