×

Napközben: Az Alzheimer világnapja

A szeptember 21-i adás tartalmából.
 

Kedden lesz az Alzheimer világnapja, ennek kapcsán beszélgetünk dr. Kovács Tiborral, a SOTE Neurológiai Klinikájának igazgató helyettesével a stúdióban, telefonon pedig vendégünk lesz, Cserbán Józsefné, a Modus Alapítvány kuratóriumi elnöke, akik egyedüllálló országos programot indítottak Kecskeméten.

Elkezdődött a Nemzeti Lovas strtégia kidolgozása, amelynek fontos része a ló köznevelésben betöltött szerepe. A lovasterápia mellett természetszeretővé s talán jobb emberré is válnak a most felnövő gyerekek. Emellett a lovaink kulturális értéket is jelentenek, nem csak gazdaságit. Miként őrizzük meg a régi lovak génállományát és milyen új nemesítések vannak, mi a ló szerepe napjainkban? Vendég: Hecker Walter hippológus, lovas szakíró,

Egy USA-ban született, erdélyi gyökerekkel rendelkező magyar fiatalember visszajött az óhazába és meg akarja ismerni ősei és származása kulturális kincseit. Mit tud adni egy modern, új világban és korban született embernek a múltja ismerete…?

Római-korból származó emlékeket tártak fel az ELTE régészei, de miként kerülnek majd be az új ismeretek a tankönyvekbe és történelemkönyvekbe, amit a szakemberek megtudnak? Hogy jut el az új tudás a felhasználókhoz?

Társasház blokk – a vízórák hitelesítésének dilemmáról és problémaforrásairól

Életkezdési támogatásként adtak át önkormányzati lakásokat fiataloknak Füzesabonyban – hogy indulhat neki egy fiatal huszonévesen, ha saját lábra akar állni? Milyen szerepet vállalhat ebben egy okos önkormányzat, ha meg akarja tartani a lakosait?

IDE KATTINTVA a teljes adás visszahallgatható!

Napközben – Kossuth Rádió –  szeptember 21., kedd, 9:05

Szerkesztő: Herczeg Tibor

Tovább a műsoroldalra >>>

Borítókép: (MTI/EPA/Wojciech Pacewicz)

Videó ajánló

Olvasson tovább