Napközben: Indul a Napközben Akadálymentesen c. rovata

A szeptember 20-i adás tartalmából.
 

Egyre több területen alkalmazzák és tesztelik a drónokkal való csomagszállítás lehetőségét. Ezek az eszközök az egészségügytől a hadiiparig számos folyamatot könnyíthetnek meg például azzal, hogy a nehezen megközelíthető vagy katasztrófa sújtotta területekre is képesek ételt vagy gyógyszert szállítani. A drónnal való szállítást forradalmasíthatja egy magyar fejlesztésű, könnyű szállítódoboz, amiben a tárgyak rögzíthetők, így többek között folyadékok biztonságos szállítását is lehetővé teszi.

199 helyszínen, több mint 3000 gyermek bevonásával zajlik a Belügyminisztérium Társadalmi Esélyteremtési Főigazgatósága által tavaly útjára indított Szimfónia Program – „Mindenki szívében van egy dallam” című projekt, amely zenei eszközökkel segít a gyerekek és fiatalok szociális problémáin csoportos és egyéni zenetanítás útján.

Indul a Napközben Akadálymentesen c. rovata. Elsőként arról beszélgetünk, hogyan lehet a fejekben „akadálymentesíteni”. Hogyan kell jól viszonyulni a fogyatékkal élőkhöz. Megbámuljuk őket, vagy elfordítjuk a fejünket és tudomást sem veszünk róluk. Tolakodóan segítünk, vagy éppen lesütjük a szemünket. Mi is az igazi segítség? Meséljenek erről a fogyatékkal élők.

A Szegedi Tudományegyetem is bekapcsolódott-idén először- a Tanítsunk Magyarországért programba, amelynek célja, hogy az egyetemisták akár szakmai, akár pályaválasztási és karrier építési segítséget nyújtsanak a hátrányosabb helyzetű általános iskolásoknak. Az SZTE-n szeptember 10-én kezdték el a mentor- egyetemisták képzését. Indul az őszi félév a programban, erről is beszélgetünk.

Főmenü

IDE KATTINTVA a teljes adást visszahallgathatja!

Napközben – Kossuth Rádió –  szeptember 20., hétfő, 9:05

Szerkesztő: Gécsek-Tóth Enikő

Tovább a műsoroldalra >>>

Borítókép: Pexels

Olvasson tovább