Napközben: A szeptemberi óvoda- vagy iskolakezdés sok gyermekben szorongást kelt

A szeptember 14-i adás tartalmából.
 

– Hiszti, sírás, vagy gombóc a torokban és mély sóhajok. A szeptemberi óvoda-vagy iskolakezdés sok gyermekben szorongást kelt. Hogyan kezeljék a szülők a hisztit? Hogyan lehet az elváláson könnyíteni? Hogyan működjön együtt a szülő és a nevelő?

– Újabb áldozatsegítő központot adtak át – ezúttal Szolnokon. Az áldozatok köre a közvélekedéssel ellentétben nem csak szexmunkára kényszerített nőket jelenti, hanem a kényszermunkára, rabszolgaságra fogott gyermekeket és férfiakat is. Hogyan működnek az áldozatsegítő központok? Hogyan segítik a Magyar Baptista Szolgálat emberkereskedelem elleni munkáját?

– Társasházi rovat – Felújításokra lenne szükség egy társasházban, de egy lakó bojkottálja a munkálatokat. A javításhoz egy lakónak be kellene engednie a mestereket a saját lakásába, de ezt nem teszi meg. Vagy éppen egy közös helyiség elé áll és úgy zárja el a mesterek útját. Mit lehet tenni ilyenkor?

– Több zöld várost Európának. Ez annak a projektnek a neve, melyben 13 Európai Uniós ország vesz részt. Miről szól? És milyen irányba tartanak az európai városok? – Együttműködési megállapodást írt alá a Nébih és a Magyar Díszkertészek Szakmaközi Szervezete. Ennek a részletei is kiderülnek.

IDE KATTINTVA a teljes adást visszahallgathatja!

Napközben – Kossuth Rádió –  szeptember 14., kedd, 9:05

Szerkesztő: Gécsek-Tóth Enikő

Tovább a műsoroldalra >>>

Olvasson tovább