×

Kabarématiné: Mit üzen mások számára az óra, amit viselnek?

A szeptember 11-12-i adás tartalmából.
 

Mit üzen mások számára az óra, amit viselnek? És mit a mobiltelefon a PDA és a toll? Gondoljuk, hogy mind ezek a társadalomban betöltött státuszunk szimbólumai. Ha nyaralni indulunk, ne felejtsük el véletlenül a társaság előtt felejteni az első osztályú repülőjegyxünket, és parkoltassunk a nappali sarkában a csillogó műanyagból megálmodott gurulós bőröndjeinket. A szombati Kabarématinéban Hajdú Balázs a szuperkofferekkel kapcsolatos élményeit is megfogalmazza. Beszélni nehéz! Hogy ez mennyire így van, a magyar nyelv különlegességeit foglalta össze egy remek gyűjteményben Dr. Bencze Imre még 1982-ben. A kitűnő szöveg zseniális előadója- Sinkovits Imre.

1912-ben az olimpián a pisztoly párbajozóknak is lehetett szurkolni. Kiábrándító, de nem egymásra, hanem egy frakkba öltözött próbababára lőttek 25 méter távolságból. Aradi Tibor és Varga Ferenc József 2016-ban a Riói Olimpiáról közvetítenek…

A hangszerek világában az áttörést az 1971-ben piacra kerülő Minimoog indította el. A kolosszális hangú eszköz azóta a legnagyobb rock bandák és a legkisebb kocsmák hangkeltő eszköze. Hogy mi mindenre alkalmas egy ilyen dekoratív megjelenésű hangszer, ezt mutatja be a vasárnapi Kabarématinéban Beliczai Balázs. Ha azt mondom, hogy a saját szememnek hiszek csak, akkor alaposan tévedek. Képzeljék el, pszichológiai kutatások szerint hiába hiszünk emlékeinknek, hiába vagyunk meggyőződve arról, hogy azok a valóságról szólnak, az igazság az, hogy emlékképeink a valóság torz másai. Aradi Tibor és Varga Ferenc József oknyomozó jelenetükben szemtanúkat kerestek. És amíg a városiaknak megdöbbenést jelent, hogy a tejet a tehén adja, úgy a vidékiek is elgondolkoznak a városi lét furcsaságain. Valószínűleg ezt is láthatta Teri néni, amikor hazajött nyugati körútjáról. Az előadó: Usztics Mátyás.

Szombat:

Hallgassa meg!

Vasárnap:

Hallgassa meg!

Kabarématiné – Kossuth – szeptember 11-12., szombat-vasárnap, 9:07

Várja Önöket a házigazda: Zsoldos László!

Tovább a műsoroldalra! >>>

Videó ajánló

Olvasson tovább