×

Napközben: A fúziós konyha elnevezés egyre inkább terjed a gasztronómiában

A szeptember 6-i adás tartalmából.
 

Turisztikai rovat: Az Őrségi Nemzeti Park Igazgatóság arra törekszik, hogy minél komplexebb, négyévszakos programkínálattal várja vendégeit. Egyik legnépszerűbb rendezvényük az Őrségi Tökfesztivál, amelyet idén szeptember 10-12 között tartanak.

A fúziós konyha elnevezés egyre inkább terjed a gasztronómiában. A kifejezést az 1970-es évek vége óta használják eltérő tradíciójú konyhaművészetek, elsősorban a keleti és nyugati kunyhakultúrák ötvözésére. A gasztronómiai fúzió persze több ezer éves. Az Európában fogyasztott ételek nagy része más kontinensekről származik: ilyen például a burgonya, a paradicsom, a kömény, a bazsalikom, a tea, vagy a kávé. Európai nyugati felén a szupermarketekben nem néhány polcról, hanem polcok soráról lehet megvásárolni a japán, mexikói, kínai, olasz hozzávalókat, ez a trend hozzánk is be fog gyűrűzni?

IDE KATTINTVA a teljes adás visszahallgatható!

Napközben – Kossuth Rádió –  szeptember 6., hétfő, 10:15

Szerkesztő: Gécsek-Tóth Enikő

Tovább a műsoroldalra >>>

Borítókép: MTI/EPA/Sebastien Nogier

Videó ajánló

Olvasson tovább