Kalendárium: Az Ünnepi könyvhét kínálata

A szeptember 2-i adás tartalmából.
 

– A Dél-Alföld legjelentősebb zeneművészeti együttese, a Szegedi Szimfonikus Zenekar szeptember 2-án tartja évadnyitóját.
– Ünnepi könyvhét
– Valós látszat: a világhírű kortárs német képzőművész, Gerhard Richter műveiből rendez kiállítást a Szépművészeti Múzeum – Magyar Nemzeti Galéria. A tárlat különlegessége, hogy Magyarországon most első ízben látható a német művész nagyszabású, az életmű valamennyi korszakát átfogó kiállítása. A bemutatott közel 80 műalkotás hazai és nemzetközi köz-, illetve magángyűjteményekből érkezik a budapesti tárlatra, amely november 14-ig látható
– A leányfalusi Faluház új állandó kiállítása az erdélyi származású, de ma Veszprémben élő Kádár Tibor festményeiből. A tárlat a művész 75. születésnapja alkalmából jött létre, amelyet kiegészít egy időszaki bemutató is.
– Ő győzött – Pógyor István emlékezete: Hetven éve, 1951 júniusában letartóztatták, és soha többé nem szabadult. Még az emlékét is megpróbálták eltörölni, a YouTube-on elérhető, „Ti is élni fogtok” című filmmel ma mégis példaképként állíthatja elénk a Károlin működő Reformáció Öröksége Műhely. Pógyor István (1902–1953) a hiteles kereszténység és az Európai Unió eszméjének mártírja volt.

Hallgassa meg!

Kalendárium – Kossuth – szeptember 2., csütörtök, 15:32

Szerkesztő: Toldi Szabolcs
Műsorvezető: Babucs Kriszta

Tovább a műsoroldalra >>>

Olvasson tovább