×

Napközben: „Jobb gazdi leszek” című interaktív oktatóvideó-sorozat

Az augusztus 30-i adás tartalmából.
 

Nyelvtanulás, külföldi kultúrák megismerése, kapcsolatépítés. Többek között ezért is vágnak bele a magyarok a külföldi cserekapcsolatokba. De a munkaerőpiacon értékes készségeket is fejleszt a cserediák-fogadás.

Vannak, akik örökbefogadás előtt egy órát sem töltenek egy menhelyi kutyával, majd pár héten belül visszaviszik a kiválasztott négylábút. Most egy interaktív oktatóvideó-sorozat készült „Jobb gazdi leszek” címmel, amely a menhelyeknek, a gazdiknak és kutyáknak is segítséget nyújt, egyben a várhatóan ősztől esedékes Gazdijogsihoz is hasznos kiegészítő tananyag lehet.

A Széchenyi István Egyetem meghatározó részvételével, több mint száz kutatója bevonásával, széles körű összefogással zajlik a Szigetköz és a Csallóköz jövőjét megalapozó Insula Magna Program. Az ennek során azonosított, a Szigetköz fenntarthatósági fejlesztését elősegítő projektjavaslatok megvalósulhatnak a következő európai uniós ciklusban.

80 tonna hulladék összegyűjtésével zárult a Hulladékmentes Tisza program, amely a rövidtávú hulladékgyűjtésen túl sokkal többet adott a Tiszának és a résztvevőknek: a hulladéktérképezéshez elindult a GPS alapú nyomkövetés, kiépült az első Kiskörei Folyómentő Központ és a műanyag hasznos másodnyersanyagként a Plasztikkajak prototípusaiban öltött különleges formát.

IDE KATTINTVA a teljes adást visszahallgathatja!

Napközben – Kossuth Rádió –  augusztus 30., hétfő, 9:07

Szerkesztő: Gécsek-Tóth Enikő

Tovább a műsoroldalra >>>

Videó ajánló

MMA portré, Sarkadi 101 - Sarkadi Imre író 1921-1961
00:59:51
MMA portré, Sarkadi 101 - Sarkadi Imre író 1921-1961

Olvasson tovább