Kalendárium: Augusztus 20-tól látogatható a felújított Szent István-terem a Budavári Palotában

Az augusztus 20-i adás tartalmából.
 

– Az Államalapítás Ünnepe – Fonó koncert és a Pannon Filharmonikusok hangversenye Pécsett
– Augusztus 20-tól látogatható a felújított Szent István-terem a Budavári Palotában
– Bánk bán előadás a Margitszigeten 20:00-tól
– Száll a lelkem….összetartozás 101! – Ez a címe annak a filmnek, amelyet két Vas megyei táncegyüttes forgatott a nyáron színészekkel, énekesekkel kiegészítve. Miután a koronavírus járvány miatt nem sikerült az Összetartozás Napjára műsort adniuk, így emlékeznek az eseményre. A filmet ma mutatják be.
– A Magyar Nemzeti Múzeum a nyáron megvásárolta a 11. századból származó magyar koronázási palást egy kisméretű töredékét.
– Hír: Augusztus 20. és 22. között 35. alkalommal rendezik meg az ország legnagyobb népművészeti fesztiválját, a Mesterségek Ünnepét. Díszvendégek a türk nyelvű országok, a fesztivál kiemelt témája a vadászathoz és a halászathoz kapcsolódó mesterségek lesznek.
– Hungarikum Gálakoncert Debrecenben 20:30-tól.
– Közreműködők- mások mellett- Rost Andrea, Bangó Margit, Kállay Bori, Oszvald Marika, Szendy Szilvi, a Magyar Állami Népi Együttes táncosai, Táncverzum Balettkar, Kodály Filharmonikusok

Hallgassa meg!

Kalendárium – Kossuth – augusztus 20., péntek, 15:32

Szerkesztő: Kádár Dóra
Műsorvezető: Babucs Kriszta

Tovább a műsoroldalra >>>

 

Borítókép: Budapest, 2021. június 1. Az újjászülető Szent István-terem elkészült különleges mennyezete a Budavári Palotában 2021. június 1-jén. MTI/Szigetváry Zsolt

Videó ajánló

Olvasson tovább