Napközben: A pazarlás energia és élelmiszer fogyasztásunkban is jelen van - mit tehetünk?

Az augusztus 18-i adás tartalmából.
 

Megint túlléptük…éves fogyasztásunk a tavalyi augusztushoz képest most július végén tetőzött, akkor volt (sajnos) a túlfogyasztás napja. A pazarlás energia és élelmiszer fogyasztásunkban is jelen van – mit tehetünk?

Sokan fulladtak természetes tavainkba – ezért mentőmellény népszerűsítő programot indított a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálata, melynek számos ismert és elismert embert támogatását nyerték meg. A mentőmellény nagykövetek önkéntesen vállalták azt, hogy részt vesznek ennek az életmentő eszköznek a népszerűsítésében, hiszen a mentőmellény viselésével a vízbefulladások nagy része megelőzhető lenne.

Fehér Ádám szombathelyi tűzoltó törzsőrmester idén már harmadszor fog részt venni a Legerősebb Tűzoltó erőpróbán. Mint mondja: olyan komplex feladatokat kell teljesíteni, melyek a mindennapi munkájuk során is előfordulhatnak. És bár eddig még nem sikerült mindent időre teljesítenie, idén újra megpróbálja. Ki lesz idén a legerősebb tűzoltó?

Kié a vad? Zajlik az őzek, később a szarvasok násza, sok a vad és a vadelütés az utakon – kié a felelősség, hogyan védhetjük autónkat, mire figyeljünk és kit kell értesíteni?

IDE KATTINTVA a teljes adás visszahallgatható!

Napközben – Kossuth Rádió –  augusztus 18., szerda, 9:07

Szerkesztő: Bicsák Eszter

Tovább a műsoroldalra >>>

Borítókép: Unsplash

Videó ajánló

Olvasson tovább