Napközben: Idén ismét Ősök napja!

Az augusztus 10-i adás tartalmából.
 

– A vidéki élet reneszánszát szeretné megteremteni a Magyar Falu Program, amelynek lehetőségei folyamatosan bővülnek a községekben, kisvárosokban élő igényei szerint. Az úthálózat, a kulturális intézmények, a civil szervezetek fejlesztése mind-mind azt szolgálja, hogy hasonló lehetőségeik legyenek a kis településen, mint a nagyvárosokban élőknek.

– Tavaly decemberben indult a Fogadj szívedbe egy települést!-program, amelynek elődleges célja a nemzeti összetartozás érzésének elősegítése, ám számos egyéb, turisztika, ismeretterjesztő lehetőséget is hordoz magában.

-. Idén ismét Ősök napja! A Magyar-Turán Közhasznú Alapítvány idén is fontosnak tartja, hogy a nemzeti újrakezdés évében a magyar közösség tagjai méltó módon ünnepelhessenek és emlékezhessenek meg nagy történelemformáló őseikről. Minden, amit a programról tudni lehet!

– Futja-e a társasházaknak az előre betervezett felújításokra? Ha igen, találnak-e vállalkozót? Teljesíthetőek-e a közgyűlés által elfogadott tervek?

– Augusztus 10-e a biodízel világnapja. Melyek az előnye és a hátrányai az alternatív energiaforrásoknak. Mit gondolnak erről a végfelhasználók, és mit a szakember? De beszélünk az „Úgy közlekedj, mintha a számodra legfontosabbak lennének körülötted!” felhívásról is, amely az autónk fékrendszereinek és futóműveinek műszaki állapotára fókuszál.

IDE KATTINTVA a teljes adást visszahallgathatja!

Napközben – Kossuth Rádió –  augusztus 10., kedd, 9:07

Szerkesztő: Bakos Csaba

Tovább a műsoroldalra >>>

Videó ajánló

Olvasson tovább