Kalendárium: Újra önálló időszaki kiállítással jelentkezik a Közlekedési Múzeum

Az augusztus 10-i adás tartalmából.
 

– Újra önálló időszaki kiállítással jelentkezik a Közlekedési Múzeum. A tárlat betekintést nyújt a vasúti járműgyártás évszázados múltjába, valamint a a Közlekedési Múzeum új épületének és megújuló környezetének terveibe is.
– Augusztus 12-én ünnepli 90. születésnapját Czigány György író, költő, a hazai rádiózás legendás alakja, megannyi televíziós műsor szerkesztője. Neve örökre egybe forrt a Ki nyer ma? című vetélkedővel, amelynek újra gondolt, élő zenével színesített változatának immár tizenöt éve az Óbudai Társaskör ad otthont. A születésnapi köszöntésre is itt kerül sor augusztus 12-én 18 órától barátai, tisztelői körében. Az est végén pedig Költők, papok, lányok című legújabb kötetét dedikálja.
– Magyar társulattal nyit új korszakot az Európai Cirkuszművészeti Szövetség (ECA). A Recirquel lett az első újcirkuszi társulat az ECA tagjai között.
– Babinszky Csilla Színe és fonákja című kiállítása látható Veszprémben a helyi Művészetek Háza Csikász Galériájában.
– Huszka Jenő-Szilágyi László: Sissi, a magyar királyné c. operettjét adja elő a Monarchia Operett augusztus 14-én 19 órától a Városmajori Szabadtéri Színpadon. A Monarchia Operett több mint 10 éve alakult színházi társulat, amelynek a Hungarikumnak számító magyar és nemzetközi operett népszerűsítése a célja.
– Idén ünnepli a Magyar Állami Népi Együttes fennállásának 70., a Hagyományok Háza pedig a 20. évfordulóját. A jubileum jegyében gálaműsort és szakmai napot tartanak augusztus 12-én 10-től 22 óráig Debrecenben, a Nagyerdei Szabadtéri Színpadnál.

Hallgassa meg!

Kalendárium – Kossuth – augusztus 10., kedd, 15:32

Szerkesztő: Kovács Bernadett
Műsorvezető: Babucs Kriszta

Tovább a műsoroldalra >>>

Borítókép: Budapest, 2021. július 15. MÁV M62-es dízel-elektromos mozdony makettje, mögötte az M44 040 Diesel-villamos tolatómozdony a Közlekedési Múzeum Volt egyszer egy Északi... a történet folytatódik című tárlatának megnyitóján az Északi Járműjavító Dízelcsarnokában 2021. július 15-én. MTI/Szigetváry Zsolt

Olvasson tovább