Hajnal-táj: Hungarikum lett a karikás ostor

Az augusztus 9-i adás tartalmából.
 

– Ahol jó élni sorozatunk, Báthory Gyöngyvér – A somogyi Karádra látogatunk, egyre népszerűbb a fiatal családosok körében Karád.
– Heti néprajz
– Viseletkészítők. A magyar népviselet reneszánszát éli, akár utcán is. A kiskunmajsai viseletkészítők egyre precízebben követik az egyes tájegységek ruháinak rekonstruálását egykori, elfeledett fényképről is.
– Hungarikum lett a karikás ostor. A Hungarikum bizottság legutóbbi ülésén döntött arról, hogy 11 elemmel bővül a Nemzeti Értéktár valamint Hungarikum minősítést kap a máriapócsi nemzeti kegyhely és búcsú, az 1568-as vallásszabadsági törvény és a karikás ostor.
– Székelyudvarhely turisztikai nagykövete. A cél természetesen az idegenforgalom, és ezzel együtt a helyi gazdaság élénkítése. Székelyudvarhely legelső turisztikai nagykövete a Budapesten élő, székelyudvarhelyi származású színművész: Katona László
– Bozsik József gazda rovata – Budaörsi kertbarátoknál jártunk.
– Későn érkezett az eső a kukoricára, a Vajdaságban 50 százalékos terméskiesés várható.
– Jégverés volt Somogyban, jelentős károk sújtják a dél-balatoni szőlőket. A borászok azonnal elkezdték a védekezési munkálatokat annak érdekében, hogy megállítsák a rothadást és megmentsék az egészséges szőlőket.
– Hogy indult a Magyarok Kenyere összefogás? Visszatekintés az elmúlt 11 évre.
– Búzaösszeöntés ünnep volt Ópusztaszeren, Magyarok Kenyere 2021.

IDE KATTINTVA a teljes adást visszahallgatja!

Hajnal-táj – Kossuth – augusztus 9., hétfő, 5:00

Műsorvezető: Pilisy Csenge
Szerkesztő: Gyarmati Péter

Tovább a műsoroldalra >>>

Borítókép: MTI Fotó: Czimbal Gyula

Videó ajánló

Olvasson tovább