Szombat reggel: Harminc ország 370 alkotása lesz látható a 15. Kecskeméti Animációs Filmfesztiválon

A július 31-i adás tartalmából.
 

Nemcsak az emberek lehetnek tehetségesek, hanem a kutyák is. Legalább is ezt igazolják ELTE Etológia Tanszékének munkatársai legújabb kutatásukban. A szakemberek azt vizsgálták, hogy a tehetség egyedülállóan emberi jelenség-e vagy más fajnál is megfigyelhető-e?.

A rajtra készülnek a PVSK-Füszért férfi OB I. csapatának tagjai is, abban a reményben, hogy az idei bajnokság zavartalan lesz, akár nézők előtt korlátozások nélkül i játszhatnak majd. Jelenleg Szerbiában vannak edzőtáboroznak.

Második alkalommal rendezik meg a hétvégén a tanyán élő családok országos találkozóját.

Oldtimer kerékpár fesztivál lesz ma a Veszprém megyei Kislődön, ahol keresik a legszebb régi bringát is. Plusz pontokat ér, ha a drótszamár gazdája egyedi, szellemes öltözékben pattan nyeregbe.
Hetven fokban a Rudolf tó partján. Magyar geológusok Afrikában.

Következő missziójára készül a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus önkéntes programját népszerűsítő Fodor Réka. Az Afréka Alapítvány létrehozója a járvány miatt fél évig Nigériában rekedt, ahonnan csak nagy nehézségek árán jutott haza mindez nem szegte kedvét most az újabb expedícióját készíti elő.

Harminc ország 370 alkotása lesz látható a 15. Kecskeméti Animációs Filmfesztiválon augusztus 11-15. között jelentették be a héten a szervezők. A fesztivál megemlékezik Richly Zsoltról, Gyulai Líviuszról és Jankovics Marcellről, akiknek munkáiból válogatást láthat majd a közönség.

Mobiltelefonra és táblagépekre letölthető mese applikációt készítettek magyar és horvát szakemberek gyerekeknek, hogy megszerettessék velük a meséket és az olvasást.

Minden várakozást felülmúló sikere volt Ausztriában Vidnyánszky Attila 2013-as rendezésének Gmündben, a cseh határnál, az Átjárások elnevezésű fesztiválon, amely hidat kíván teremteni a háború után két országra szakított település között.

IDE KATTINTVA a teljes adást visszahallgathatja!

Szombat reggel – Kossuth Rádió – július 31., szombat,  6:00

Szerkesztő-műsorvezető: Gungl László

Vissza a műsor oldalára>>>

Videó ajánló

Olvasson tovább