Szombat reggel: Nemcsak az emberek lehetnek tehetségesek, hanem a kutyák is

A július 24-i adás tartalmából.
 

Megkezdődött az olimpia.

Túrázzunk Juhász Árpáddal . Kalandozás a felkelő Nap országában a világjáró geológussal.

Miközben a hamarosan kezdődő nemzeti bajnokságra készülnek a hazai vízilabda csapatok , természetesen figyelik az olimpiát is. Nem lesz könnyű a magyar válogatottnak ugyanis teljesen kiegyensúlyozott a mezőny, hat csapat is esélyes az aranyérem megszerzésére.

Városi Játszó-Tér, Új utakon a Sibaris mentén családi játszó-, és túranapot tartanak szombaton a vasi megyeszékhelyen Sibaris, vagysi Gyöngyös patak partján.

Művészet a természetben. Idegenvezető kalauzolásával ismerhetik meg ma délelőtt az ötven éves a Nagyharsányi Szoborparkot, a szimpozionok jelentőségét, a hatvanas évek közepétől napjainkig

Nemcsak az emberek lehetnek tehetségesek, hanem a kutyák is. Ezt állapította meg az ELTE Etológia Tanszékének most zárult kutatása.

Már a következő missziójára készül a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus önkéntes programját népszerűsítő Fodor Réka. Az Afréka Alapítvány létrehozója a járvány miatt hat hónapig rekedt Nigériában, csak néhány hete térhetett haza, de már a novemberi expedícióját készíti elő.

Pozsonyi tésztába csomagolt, gyümölcsös töltelékkel készült édesség nyerte a Magyar Cukrász Ipartestület a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus tiszteletére kiírt pályázatát. A zsűri szerint a készítő jól ötvözte termékében a magyar cukrászhagyományokat a Bibliában is megjelenő alapanyagokkal. A narancsos ízvilág mellett megjelenik a mandula, a füge, a datolya, a szilva, a sárgabarack és a méz is.

Második alkalommal rendezik meg a Kőfesztet a Káli medence településein.

Japán diákok tanulják a magyar nyelvet a héten kezdődött Magyar Nyelv és Kultúra Nyári Egyetemen.

Szombaton este mutatják be a Hunyadi 1456 című történelmi lovas musicalt a Szőcs Géza Nemzeti Lovaskultúra Központban. Ez lesz a múlt év szeptemberében alakult Magyar Történelmi Színház első önálló bemutatója. A darabbal a magyar történelem dicső időszakát idézik fel az alkotók.

Virtuózok V4+ klasszikus zenei tehetségkutató verseny – kezdődik a 2. nemzetközi évad.

IDE KATTINTVA a teljes adást visszahallgathatja!

Szombat reggel – Kossuth Rádió – július 24., szombat,  6:00

Szerkesztő-műsorvezető: Gungl László

Vissza a műsor oldalára>>>

Videó ajánló

Olvasson tovább