Napközben: Balatoni Gasztrokalauz

A július 19-i adás tartalmából.
 

– Kevésbé érzik magukat stresszesnek és kiégettnek, elmondásuk szerint javult az egészségi állapotuk, valamint a munka és a magánélet egyensúlya is. Ilyen eredményekről számoltak be azok Izlandon, akik éveken át 4 napot dolgoztak egy héten egy nagyszabású kutatás keretein belül. A 4 napos munkahét lehetőségét itthon is kutatják és már vannak cégek, akiknél működik is.

– Oktatóvideókkal jelentkezik hétről hétre a Szent Márton Gyermekmentő Alapítvány. Céljuk, hogy a szülők, nagyszülők, gyermekekkel foglalkozó pedagógusok, óvodapedagógusok is részt vehessenek programunkban és felkészüljenek a szinte lehetetlen helyzetekre. Tudják mikor kell mentőt hívni, milyen esetekben kell orvoshoz fordulni, milyen teendőik vannak a mentők kiérkezéséig, amellyel akár a Kicsik életét menthetik meg.

– Turisztikai rovatunk helyszíne Visegrád és a Dunakanyar térsége. Megújul a Visegrádi Vár. KanyarGO néven pedig megjelent egy kiadvány a fenntartható dunakanyari turizmusért.

– Balatoni Gasztrokalauz, immár 9. alkalommal. A szerzők azt vallják, a járvány nemhogy megtörte volna a tóparti vendéglátás lendületét, ellenkezőleg, stílusbeli sokszínűség, kreativitás és ötletesség jellemzi a legtöbb helyet. Egyre változatosabb az étlap is. A hagyományos balatoni konyha, a helyi alapanyagokra épülő beach food mellett idei újdonság a hamburgerezők, a BBQ és grillező helyek számának növekedése. Balatoni gasztrokörképpel jövünk.

IDE KATTINTVA a teljes adás visszahallgatható!

Napközben – Kossuth Rádió –  július 19., hétfő, 9:07

Szerkesztő: Gécsek-Tóth Enikő

Tovább a műsoroldalra >>>

Videó ajánló

Olvasson tovább