Kalendárium: „A jelen és a jövő színháza”

A július 13-i adás tartalmából.
 

– Július 1-től új igazgatója van a Győri Nemzeti Színháznak. Rendhagyó módon, július 1-jével hirdették meg az új évadot, melynek mottója „A jelen és a jövő színháza”. Előadásaikban a színházi hősökről mesélnek, mintegy reagálva az elmúlt másfél év pandémiában eltöltött kihívásaira. Bemutatóikat az igényes szórakoztatás és a közös gondolkodás, a letisztultság és az elegancia jellemzi.

– A mórahalmi Patkó Lovas és Szabadtéri Színház 2021-ben többszörösen megújult. Ez az évad amellett, hogy az eddigi legtöbb előadást vonultatja fel, a műfajok sokszínűségében is túlszárnyalja a korábbiakat. A lovarda küzdőterén bemutatott közkedvelt lovas előadások mellett teljesen megújult nézőtérrel várják a közönséget a koncertek, táncprodukciók, cirkuszművészeti és egyéb színházi programok. A soron következő két előadás a Szilaj (júl.16.), valamint a Csárdáskirálynő (júl. 18).

– A Várkert Bazár „KultKoktél – Ha szomjazol a kultúrára!” szlogennel indította el nyári programsorozatát, hogy a járvány időszakát egyre inkább magunk mögött hagyva teljeskörű élménycsomaggal frissítse a fővárosi programkínálatot. A már jól ismert programelemek mellett vadonatúj eseményekbe is belekóstolhat a közönség, melyek közül több is részletesen megismerhető a sajtóeseményen.

– André Kertész fotóiból nyílt kiállítás a Petőfi Irodalmi Múzeumban. André Kertész párizsi tartózkodásának emlékeit megörökítő fotói mellett levelek, képeslapok, dokumentumok és a művésszel készült interjúk is szerepelnek az André Kertész – A kamera poétája című kiállításon.

Hallgassa meg!

Kalendárium – Kossuth – július 13., kedd, 15:32

Szerkesztő: Kovács Bernadett
Műsorvezető: Nánási Anikó

Tovább a műsoroldalra >>>

Olvasson tovább