Hajnal-táj: Lassan véget ér az őszi árpa aratása

A július 11-i adás tartalmából.
 

– Lassan véget ér az őszi árpa aratása. Nem rég kiváló hírt kapott Murányi István kompolti gabonanemesítő, amely szerint Túrkeve határában egy új árpafajtája rendkívüli, csaknem 11 és fél tonnás hektáronkénti termést adott.

– Mostantól Tatán is bárki becserélheti a már megunt gyermekkönyveit új olvasnivalóra. Átadták a város első gyermek könyvmegállóját, néhány lépésre az Öreg-tó partjától. A város korábban elnyerte a UNICEF Gyerekbarát Település címet, és az ezzel járó támogatásból és önkormányzati forrásokból készítették el az új olvasó-pihenő teret.

– A Nemzeti Agrárkamara előterjesztésére Környezetünkért díjat adományozott Fejes Lőrincnek, a Közép-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság kiskörei szakaszmérnökének az agrárminiszter. A Tisza-tó közvetlen „gazdájaként” szívügye a környezet védelme, a térség páratlan biodiverzitásának megőrzése.

– Népszerű célpont a turisták számára a Zala megyei Kistolmács is. A településen lévő 11 hektáros víztározó, a környező erdők mind a kerékpáros, mind a bakancsos turisták számára szolgálnak látnivalókkal. A napokban átadott kisvasúti beruházás pedig egészen a faluba vitte be a megyét átszelő, az ország leghosszabb erdei kisvasútjának a végállomását.

IDE KATTINTVA a teljes adás visszahallgatható!

Hajnal-táj – Kossuth – július 11., vasárnap, 5:00

Szerkesztő – műsorvezető: Bakos Csaba

Tovább a műsoroldalra >>>

Olvasson tovább