×

Napközben: Mit tehetünk a szabadtéri tartózkodásaink során ránk „támadó” rovarok ellen?

A július 9-i adás tartalmából.
 

Cseresznye, eper, málna, görögdinnye, őszibarack – öt gyümölcs, amely a szervezet számára nélkülözhetetlen vitaminokat tartalmaz, azonban allergiás reakciókat is okozhat, amelyek csecsemő- és gyermekkorban is előfordulhatnak. A tünetek röviddel az étel elfogyasztása után jelentkeznek – az enyhétől az egészen súlyosig. Csak a gyümölcsökre vagyunk allergiásak vagy keresztallergiáról van szó? Hogyan derítsük ki, mit tehetünk?

A pandémia felgyorsította a munkaerő-piaci folyamatokat, hatékonyabb és rugalmasabb lett a munkaszervezés. Nyárra ismételten kialakult a korábbi évekből már ismert munkaerőhiány, ami miatt az egyre bővülő hiányszakmák esetében hosszabb toborzási idővel és nagyobb költséggel kell számolni a munkaadóknak. A korábbiaknál komolyabb és felelősségteljesebb feladatok várnak az atipikus keretek között foglalkoztatottakra, mert már nemcsak a multinacionális nagyvállalatok, hanem a KKV szektorba tartozó cégek is közülük választanak jelölteket a betöltetlen pozíciókra.

Bozsik gazda rovata: hársfavirág, a természet patikájából.

A Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom nemrég adta át a Családbarát Kórházi Innovációk-díjakat. Illetve most indul Az Év Családbarát Vállalata pályázat. Ez utóbbinak az alcíme: benchmark a jövőnek. Mert a most hozott vállalatvezetői döntések nagyban meghatározzák a következő évek vállalati kultúráját (rugalmasság, felelősségvállalás stb.) és összességében a munkaerőpiacot.

Speciális kávézó nyílt Győrben. 2022-ig hét kiállítóhellyel, igazi múzeumi negyeddé válik a győri Káptalandomb. Azért, hogy a zarándokok és turisták megpihenhessenek és felfrissülhessenek, kávézó nyílt a Szent László Látogatóközpontban. A Café Collisban, a kézműves kávékat, süteményeket és szörpöket fogyatékkal élők szolgálják fel a vendégeknek. A kávézóban tizenhárom, megváltozott munkaképességű munkatárs dolgozik, feladataikat négy órában végzik, munkájukat két mentor és két felszolgáló segíti.

Mit tehetünk a szabadtéri tartózkodásaink során ránk „támadó” rovarok ellen? Hogyan lehet őket természetes úton távol tartani?

IDE KATTINTVA a teljes adás visszahallgatható!

Napközben – Kossuth Rádió –  július 9., péntek, 9:07

Szerkesztő: Cseszregi Balázs

Tovább a műsoroldalra >>>

Videó ajánló

Másfélmillió lépés Magyarországon, Bajától Tokajig - Utak a Felső-Tiszánál 3.
00:27:10

Olvasson tovább