Kalendárium: Ismét elérhető a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár Könyvet házhoz nevű szolgáltatása

A július 9-i adás tartalmából.
 

– A kormány 9 milliárd forintot biztosít a 2022-2023-as Petőfi-emlékév támogatására. Ebből egyaránt 3 milliárd jut a bicentenáriumi programokra, a vidéki múzeumok támogatására, valamint az irodalmi emlékházak és emlékhelyek fejlesztésére. Az Országgyűlés tavaly nyilvánította a 2022-es és 2023-as esztendőt Petőfi Sándor-emlékévvé a magyar költészet egyik legkiemelkedőbb és legismertebb alakja születésének 200. évfordulója alkalmából.

– A Magtár Rendezvényközpont Balatonalmádi és a Veszprémi Petőfi Színház szervezésében színház és zene egyaránt helyet kap a vörösberényi Magtár idei nyári műsornaptárában is, ahol 300 embernél is több nézőt tudnak fogadni. A rendezvények a Kerényi-program keretében valósulnak meg.

– Új beruházás, egy közösségi tér készül Veszprémben a volt gyermekkórház területén. A már javában működő kulturális palota a Hangvilla példájára tervezik az épületet, amelynek ActiCity lesz a neve. Az oda tervezett programok a névből is adódóan inkább a mozgást és a kultúrát ötvözik, az aktív kikapcsolódást helyezik az előtérbe, amely a táncon, elsősorban a balettművészeten alapul.

– Ismét elérhető a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár Könyvet házhoz nevű népszerű szolgáltatása. Az ideiglenesen vagy tartósan otthonukhoz kötött olvasók számára ingyenesen biztosítják a kölcsönözni kívánt dokumentumok és szükség szerint a lejátszó eszközök házhoz szállítását.

– A kaposvári Csiky Gergely Színház ad otthont a 20. jubileumi Kaleidoszkóp VersFesztiválnak. A rendezvényt a Magyar Versmondók Egyesülete a színházzal közösen kétévente rendezi meg a jövőben, erről állapodott meg a színház és az egyesület. Közép-Európa legnagyobb pódiumművészeti seregszemléjén milliós díjazás várja a győztes produkciókat. A nevezési határidő a versfilmek esetében szeptember 30.

Hallgassa meg!

Kalendárium – Kossuth – július 9., péntek, 15:32

Szerkesztő: Felszeghy Csaba
Műsorvezető: Nánási Anikó

Tovább a műsoroldalra >>>

Olvasson tovább