×

Jó napot, Magyarország!: Július 1-jétől Magyarország vette át a Visegrádi Négyek elnökségét egy évre

A július 9-i adás tartalmából.
 

Mit szól hozzá, hogy hogy az Európai Bizottság jogalkotást indít az állatok jogainak védelmében, de az őshonos európai kisebbségek – így a magyar kisebbségek – jogainak európai uniós szintű védelmét sürgető Minority SafePack európai polgári kezdeményezés (MSPI) esetében ezt megtagadta. Ezt azt jelenti, hogy míg az Európai Bizottság igent mond az állatok jogaira, addig nemet mond az „emberi” kisebbségi jogokra.

Mit szól hozzá, hogy július 1-jétől Magyarország vette át a Visegrádi Négyek elnökségét egy évre. Ön szerint erősödhet-e a V4-ek szövetsége a megváltozott helyzetben az Európai Unióban a magyar elnökség alatt?

Ön szerint ki nyeri a labdarúgó-Európa-bajnokságot?

Sms számunk 30-9000666, telefonszámunk amely 061 és 30-as előhívóval is elérhető 759-52-00, de a Kossuth rádió Facebook oldalán is jelentkezhetnek.

IDE KATTINTVA a teljes adást visszahallgathatja!

Jó napot, Magyarország! – Kossuth Rádió – július 9., péntek, 16:00 

Szerkesztő: Tarics Péter
Műsorvezető: Néveri Igor

Tovább a műsoroldalra >>>

Borítókép: Katowice, 2021. június 30.
A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Eduard Heger szlovák, Mateusz Morawiecki lengyel, Orbán Viktor magyar és Andrej Babis cseh miniszterelnök (b-j) a visegrádi csoport (V4) miniszterelnökeinek csúcsértekezletén tartott sajtótájékoztatón Katowicében 2021. június 30-án. A találkozón Magyarország átveszi a V4 soros elnökségét.
MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

Videó ajánló

Olvasson tovább