Rovarból készült ételeket tennének az iskolai automatákba

A fenntartható iskolai étkezés problémáját szeretné megoldani egy középiskolás testvérpár azzal az ötlettel, hogy rovarokból készült ételeket és italokat terjesztenének az iskolai automatákban. Az egyelőre elméletben létező innovatív elképzelés részleteiről a Kossuth Rádió Trend-idők című műsorában az ötletgazdák meséltek.
 

A Moholy-Nagy Művészeti Egyetemen az Ugrás a jövőbe! című fiataloknak szóló alkotói pályázatának győztes ötletét egy középiskolás testvérpár jegyzi. Gátos Luca és Gátos Marcell a Kossuth Rádió műsorában mesélte el, elméletben lehetséges kémiai úton lebontani és cukormolekulákká alakítani a kitint. Ebből aztán, különféle gyógynövényekkel ízesítve üdítőt lehetne gyártani.
Ötletük másik része, hogy a rovarokból készült lisztet felhasználva szendvicseket gyártanának, ügyelve persze a fenntarthatóságra, alga- vagy akár borsókrémmel ízesítve azokat.
Elképzelésük szerint az így készült élelmiszereket, italokat és szendvicseket egyaránt, visszaváltható csomagolással automatákban terjesztenék, sőt azt is kitalálták, miként ösztönöznék a fiatalokat ezek fogyasztására. Ennek részleteiről is mesélnek a Trend-időkben, amely alább meghallgatható.

Hallgassa meg!

A Kossuth Rádió Trend-idők című műsora minden hétköznap 15.11-től várja a hallgatókat új, izgalmas és trendi témákkal a divatról, számítástechnikáról, találmányokról, sikeres hazai fejlesztésekről, vagy a high-tech világ friss híreiről.

Borítókép: Forrás: Pexels

Olvasson tovább