A Moholy-Nagy Művészeti Egyetemen az Ugrás a jövőbe! című fiataloknak szóló alkotói pályázatának győztes ötletét egy középiskolás testvérpár jegyzi. Gátos Luca és Gátos Marcell a Kossuth Rádió műsorában mesélte el, elméletben lehetséges kémiai úton lebontani és cukormolekulákká alakítani a kitint. Ebből aztán, különféle gyógynövényekkel ízesítve üdítőt lehetne gyártani.
Ötletük másik része, hogy a rovarokból készült lisztet felhasználva szendvicseket gyártanának, ügyelve persze a fenntarthatóságra, alga- vagy akár borsókrémmel ízesítve azokat.
Elképzelésük szerint az így készült élelmiszereket, italokat és szendvicseket egyaránt, visszaváltható csomagolással automatákban terjesztenék, sőt azt is kitalálták, miként ösztönöznék a fiatalokat ezek fogyasztására. Ennek részleteiről is mesélnek a Trend-időkben, amely alább meghallgatható.
A Kossuth Rádió Trend-idők című műsora minden hétköznap 15.11-től várja a hallgatókat új, izgalmas és trendi témákkal a divatról, számítástechnikáról, találmányokról, sikeres hazai fejlesztésekről, vagy a high-tech világ friss híreiről.
A belépéssel kijelenti, hogy elolvasta és elfogadta az Adatkezelési nyilatkozatot.