Napközben: Fenntarthatóság és testkép

A június 30-i adás tartalmából.
 

Motorozás nyáron
Nemrég motoros közlekedésbiztonsági napot rendezett a Hungaroringen négyszáz motorosnak a HUMDA Magyar Autó-Motorsport Fejlesztési Ügynökség Zrt. A résztvevők fejleszthették képességeiket és éles helyzetekben szerezhettek gyakorlatot szakértő instruktorok segítségével. A nap folyamán a Formula–1 pálya aszfaltcsíkjára is felhajthattak motorkerékpárjaikkal a vendégek. A régóta motorozók és a kevesebb rutinnal rendelkezők jelentkezését is várja az Ügynökség.

Fesztivál szezON
A fesztiválnaptár tavaly üres volt, idén viszont igazán gazdag. A könnyűzenei több napos rendezvények általában június közepe, vége felé indulnak el. Persze a gimnazista gyerekek, vagy egyetemista korú felnőttek szülei még féltik olykor csemetéiket. A fesztiválok alkalmával önfeledt lehet a szórakozás, de fontos előtte átvenni mire figyeljünk oda, pont úgy mint egy családi nyaralásnál. A programok hozzájárulnak a belföldi turizmushoz, így gazdasági szempontból is fontosak.

Jogi rovat
Szívességi használat. Magántulajdont használ ismerős vagy idegen (stégek esetében engedni kell ugyanis!)

Fenntarthatóság és testkép – Amit a fürdőruha rejt anyagában és a testen
A tavasszal sokan diétáznak, hogy nyárra tökéletes legyen az alakjuk a fürdőruhához. A gyerekek is ezt látják, hallják. A kamaszoknál probléma, hogy a serdülő testüket vagy nagyon szégyellik emiatt a hőségben a hűsítő fürdést, úszást is kihagyják. A másik véglet, hogy a tizenéves lányok olyan fürdőruhát vennének fel, ami kihívó. A testképzavar mellett a divatról is beszélnénk, és az abban megjelenő fenntarthatóságról, mert már a fast fashion cégek is újrahasznosított anyagokból készítik egyes fürdőruháikat.

IDE KATTINTVA a teljes adást visszahallgathatja!

Napközben – Kossuth Rádió –  június 30., szerda, 9:07

Szerkesztő: Bartha Bernadett
Műsorvezető: Bak Anita

Tovább a műsoroldalra >>>

Borítókép: Forrás: Unsplash

Videó ajánló

Olvasson tovább