Minden időben: Ismét megnyitja kapuit a Reformátusok Szárszói Konferenciája

A június 30-i adás tartalmából.
 

Mit tartogat az Isten hívők számára a technológia rohamos fejlődése? Mi a keresztyének szerepe a gender-vitában? Izgalmas beszélgetések, súlyos kérdések, parázs viták – augusztus végén ismét megnyitja kapuit a Reformátusok Szárszói Konferenciája. A keresztyén értelmiség nagymúltú rendezvényének témája idén a globalizmus lesz. A részletekről Zila Gábort, a Református Közéleti és Kulturális Alapítvány ügyvezetőjét kérdezzük.

Kórust vezényelnek, éneket tanítanak, orgonán játszanak. Sokrétű feladatai vannak a kántornak, melyekre külön képzik a jelentkezőket. Tavaly a járvány miatt elmaradtak, idén azonban Budapesten, Debrecenben és Pápán is megtartják a tanfolyamokat. Összeállításunk ízelítőt ad abból, hogyan készülnek fel a fiatalok erre a szolgálatra.

A terápiás kutyák sérült gyerekeken segítenek. Ehhez az állatoknak nemcsak végtelen türelemre, de egy gondoskodó gazdira is szükségük van. Körözsi Barbarával beszélgetünk, aki habilitációs kutyakiképzőként Isten dicsőségét szeretné szolgálni.

Victor János, a Dunamelléki Református Egyházkerület egykori püspökhelyettesének igei gondolatait Rajkai Zoltán tolmácsolja.

Hallgassa meg!

Minden időben – Kossuth – június 30., szerda, 13:30

Szerkesztő: Fekete Zsuzsa
Műsorvezető: Kojsza Péter

Tovább a műsoroldalra>>>

Videó ajánló

Olvasson tovább