Napközben: A hitelmoratóriumot meghosszabbították szeptember végéig

A június 28-i adás tartalmából.
 

A hitelmoratóriumot meghosszabbították szeptember végéig. Azonban a Magyar Nemzeti Bank álláspontja az, hogy akik megtehetik, a moratóriumból való kilépés mellett kellene dönteniük, mivel így nem emelkedik tovább a visszafizetendő tartozás. De hogyan érdemes kalkulálnia annak, aki a kilépést fontolgatja? Mekkora kamat rakódik a vissza nem fizetett hitelre? És hogyan hat a megemelkedett jegybanki alapkamat a törlesztőrészletekre?

Friss kutatások szerint minden erőfeszítés dacára egyre nehezebbé válik a nemek közti egyenlőség megteremtése a munkahelyeken, a COVID-19 járvány pedig csak tovább fokozta a nehézségeket. Vajon megfordítható ez a trend? Hogyan segítheti a mesterséges intelligencia és a többi fejlett technológia az egyenlő esélyek megteremtését? Hozzájárulhat-e a MI ahhoz, hogy igazságosabb döntések szülessenek a HR osztályon? A Cseh Iparkamara és a Cseh Köztársaság Kormányhivatala ezeket a kérdéseket járta körül a közép-kelet európai térség magas rangú tisztségviselőivel, munkaadóival és kormányzati szereplőivel.

Turisztikai rovat: Ismét részesei lehetnek a Tiszához látogatók, hogyan perdül táncra a vízfelszín. Elindult a tiszavirágzás, a kérészek látványos rajzása.

Korlátozzák a vízhasználatot 9 településen Budapest agglomerációjában. Kevés a víz, vagy a lakosok locsolnak túl sokat? A háttérben több folyamat áll, többek között az is, hogy az agglomeráció népessége nagy mértékben nőtt és a meglévő vízhálózat nem ekkora terhelésre volt kalibrálva. A jövőben az ehhez hasonló korlátozásokhoz kell hozzászokni? Vagy mindez csak fejlesztés kérdése?

IDE KATTINTVA a teljes adás visszahallgatható!

Napközben – Kossuth Rádió –  június 28., hétfő, 9:07

Szerkesztő: Gécsek-Tóth Enikő

Tovább a műsoroldalra >>>

Videó ajánló

Olvasson tovább