×

Minden időben: Bárka Tábor

A június 23-i adás tartalmából.
 

Adásunkban meghallgathatják hogyan ünnepelte a Tiszakeresztúri Református Gyülekezet június harmadik vasárnapján az édesapákat. A Mennyei Falatok Klub alkalmain a lelki táplálék mellett mindig egy Kárpátalján kevésbé elterjedt étellel is készülnek a szervezők. Most apák napján palóc levest főztek az édesapák és segédkező feleségek. Hogy mire jutottak a konyhában jártas vagy ép járatlan családfők és hogy mennyeire sikerült-e a parókia udvarán bográcsosban főtt fogás, az műsorunkban kiderül!

Örömsziget – ezt a nevet kapta a megújult makói református óvoda. Nagyobb helyiségeket, szaktantermeket és egy sószobát is kialakítottak az intézményben. Erre nemcsak azért volt szükség, mert folyamatosan gyarapodik a létszám, hanem azért is, hogy minden oda járó gyermek megkaphassa a neki járó gondoskodást.

A református egyház idén negyedik alkalommal szervezi meg a Bárka Tábort, ahol minden évben több száz kis matróz száll a fedélzetre. A turnusokban a rengeteg játék és a közös áhítatok mellett a strandolás is mindennapos program, és bár minden évben vannak olyanok, akik ott látják először a Balatont, a hűsítő pancsolásnak sosem nem akar végeszakadni. Adásunkban Becze Orsolya a Bárka Tábor szakmai vezetője mesél az előkészületekről és arról, hogy mivel várják a gyerekeket idén.

Műsorunk végén Mikló István Boldizsár, nagyszalontai lelkipásztor gondolatait hallják Rajkai Zoltán tolmácsolásában.

Hallgassa meg!

Minden időben – Kossuth – június 23., szerda, 13:30

Szerkesztő: Fekete Zsuzsa
Műsorvezető: Kojsza Péter

Tovább a műsoroldalra>>>

Videó ajánló

Olvasson tovább