×

Hajnal-táj: Megújultak a strandok a Tisza-tó körül

A június 21-i adás tartalmából.
 

– Megújultak a strandok a Tisza-tó körül, összesen több százmillió forintból szépültek meg és új szolgáltatásokkal bővültek Abádszalók, Kisköre, Tiszafüred strandjai, de talán a legszebb Tiszanánáé lett: Tréfás Miklós szobrászművész tervei alapján hidakkal kötötték össze a szigeteket, napozó teraszokat alakítottak ki a vizen.

– Tatán is fejlesztésekkel indul a strandszezon. Az illegális fürdőzés visszaszorítása érdekében ingyenes szabadstrandot alakít ki az önkormányzat az Öreg tó partján, egy 300 méteres szakaszon. A hűsölni vágyókat ugyanakkor már a Fényes Fürdő is várja, ahol az idei nyitásra több felújítás is elkészült.

– Egy új kártevő pusztít a somogyi kajszi ültetvényekben. A levéltetű a fiatal hajtásokat támadja meg, amelyek aztán egyszerű elhalnak, elszáradnak. Ez a terméskiesés mellett komoly minőségromlással is jár. Ráadásul a védekezést nehezíti, hogy sok hatékony növényvédelmi szert kivontak a forgalomból!

– Uniós oltalmat kapott, Balatoni hal elnevezéssel a süllő és a ponty. Ez azokra a halakra vonatkozik, amelyeket a Balaton területén tenyésztenek. Ezzel a termékkel, – helyi termékként – elsősorban a tó környéki vendéglátósokat kívánják ellátni, illetve egy, a térségben nyitott bolthálózatban lesz megvásárolható.

IDE KATTINTVA a teljes adás visszahallgatható!

Hajnal-táj – Kossuth – június 21., hétfő, 5:00

Szerkesztő: Papp-Nánási Gabriella

Tovább a műsoroldalra >>>

Videó ajánló

Olvasson tovább