Szombat reggel: III. Budakeszi Sörfesztivál 12 település közreműködésével

A június 19-i adás tartalmából.
 

A Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal támogatásával elkészült a magyar fejlesztésű és teljes egészében hazai gyártású a világon egyedülálló, a nemzetközi piacon is értékesíthető kétéltű városnéző busz, amit a héten mutattak be a sajtónak.

Házhoz visszük a zenét. Kétnapos koncertsorozattal köszönti az Élőzene világnapját és megalakulásának harmincadik évfordulóját a Zrínyi Miklós Fúvószenekar. A már több rekordot is felállított együttes a hétvégén arra vállalkozik , hogy 48 óra alatt felkeresi a szigetvári járás negyvennyolc települését és mindenütt 15-15 perces hangversenyt ad egy nyitott panorámabuszról.( Talán akad tőlük valami korábban szigetvári Ifjúsági Fúvószenekar néven futottak)

Sport:négy pécsi úszó készül az Olimpiára.

Szabadidősport

Túrázzunk

A minősítő vizsgákkal kezdte meg a felkészülést a héten romániai VB re a magyar mentőkutya válogatott. A hazai kutyás mentőszervezeteket a világon a legjobbak közt tartják számon.

Nemzetközi hírek

III. Budakeszi Sörfesztivál 12 település közreműködésével.

Rangos kortárs művészeti ünneppé vált a szombathelyi Bloomsday. Az évről évre népszerűbb rendezvény alapja, hogy James Joyce Ulysses című regényének főhőse Leopold Bloom – Virág Lipót – dublini kispolgár szombathelyi származásúnak vallja magát. Mint kiderült az 1800-as évek közepén valóban élt a városban egy Blum nevű család, akinek leszármazottja volt Virág Lipót, aki Triesztben került kapcsolatba James Joyce-szal.

Ma este lesz „A harkányi gyógyvíz és az ördögszántotta hegy legendája” című zenés színpadi játék ősbemutatójának Harkányban. A darabot a nyáron az ország hét másik fürdővárosában is láthatja majd a közönség.

Első alkalommal adják át ma a Magyar Hangkultúra Mestere díjat. A Magyar Hangalkotók Egyesülete által alapított elismerést , azok a 65 év feletti alkotók, művészek, szakemberek kaphatják meg, akik a magyar hangkultúra különböző területein jelentős értékeket hoztak létre, vagy azok megalkotásában vettek részt.

Megújult a „Csodabogyó” tanösvény a Tenkes-hegyen , amit adásunkat követően avatnak föl. A korábban 2 kilométer hosszú út nyomvonala körtúrává alakult, amely Máriagyűd és Bisse irányából is megközelíthető. A hat kilométeres tanösvény 11 darab új tájékoztató táblája a Tenkes-hegy élővilágát, érdekességeit és a jellegzetes erdőtársulásokat mutatja be a kirándulóknak.

Országjáró beharangozó

IDE KATTINTVA a teljes adást visszahallgathatja!

Szombat reggel – Kossuth Rádió – június 19., szombat,  6:00

Szerkesztő-műsorvezető: Gungl László

Vissza a műsor oldalára>>>

Olvasson tovább