Kalendárium: Idén 30 éve város Balatonlelle

A június 21-i adás tartalmából.
 

Idén 30 éve város Balatonlelle, ennek kapcsán nyílt helytörténeti tárlat. Fotók és használati tárgyak is mesélnek a Balatonlellén élt Szalay családról. Az egykori kúria ma már a helyi művelődési ház otthona, itt kapott helyet a család életét bemutató kiállítás. Szalay Imre nemcsak országgyűlési képviselő volt, hanem lelkes vitorlázó és vadász is, utazásairól pedig sosem tért haza üres kézzel. Ezek a különleges tárgyak is láthatóak a tárlaton.

Újra látogathatók lesznek a nagysikerű Márai estek a Várkert Bazárban. Június 24-én a Márai és a humor – Lenin szakálla című eseményen Hirtling István színművész előadásában az író öniróniával átszőtt, szarkasztikus, mégis humanista derűt sugárzó írásai hangzanak el, miközben Mészáros Tibor irodalomtörténész izgalmas és alig ismert részleteket tár fel Márai életéből, művészetéből.

Vass Lajos igazgatásával tizennégy szabadtéri programmal indul újra az Óbudai Társaskör. Július 9-én a Budapesti Vonósok háromnapos sorozatával nyitnak, majd az Óbudai Nyár egyik különleges helyszíneként hat estén koncertekkel és zenés összeállításokkal várják a közönséget. Vendégük lesz többek közt Bősze Ádám, Dés László és a Sárik Péter Trió.

Június 24-én a Budai Várban egészségügyi dolgozók covid alatt végzett áldozatos munkája előtt tisztelegve, karitatív előadással mutatkozik be először a nagyközönség előtt a Román Sándor Entertainment, a ExperiDance Tánctársulat egykori alapítójának megújult társulata.

Hallgassa meg!

Kalendárium – Kossuth – június 21., hétfő, 15:32

Szerkesztő: Kovács Bernadett
Műsorvezető: Babucs Kriszta

Tovább a műsoroldalra >>>

 

Borítókép: Balatonlelle, 2020. július 10. Fürdőzők Balatonlellén 2020. július 10-én. MTI/Mohai Balázs

Olvasson tovább