×

Hajnal-táj: A 2023-as Veszprém Európa Kulturális Fővárosa rendezvények kapcsán nagy hangsúlyt kap az önkéntesség

A június 19-i adás tartalmából.
 

– A 2023-as Veszprém Európa Kulturális Fővárosa rendezvények kapcsán nagy hangsúlyt kap az önkéntesség is. Ez az egyik fő értéke és célkitűzése az eseménysorozatnak. Nemrég például munkatársakat kerestek élménybeszámolókra, úgynevezett élménybiztosokat, akinek az a feladatuk, hogy részt vegyenek az előrendezvényeken, és véleményükkel jobbá tegyék a programokat.
– Beérett a cseresznye Nagykörűben. A Tisza-parti településre ilyenkor számos felvásárló érkezik, ám várják azokat a látogatókat is, akik éppen csak megkóstolni szeretnék a falu számos lakosának megélhetést vagy keresetkiegészítést biztosító gyümölcsöt.
– Tizenhárom éve csatlakozott Zalaegerszeg a Múzeumok éjszakája programjaihoz, amit idén a Fordulópont: újra együtt! szlogennel hirdettek meg a szervezők. Az összművészeti fesztivál ma délután két órakor kezdődik egy családi sétával, majd éjfélig várják a látogatókat a város különböző pontjain.
– A Szent Iván-éji tűzgyújtás többszáz éves hagyományát felidézve különleges dűlőtúrára hív ma az egri Tóth Ferenc borászat. A Sík-hegyen, a Nyárfa alatt finom borok társaságában űzik el a rosszat, a vállalkozókedvűek átugorhatják a tüzet. Ez az éjszaka a legendák szerint különleges, mágikus erővel bír, ilyenkor a kívánságok valóra válnak, és varázslatos dolgok történnek, miközben újborokat is kóstolhatunk.

IDE KATTINTVA a teljes adást visszahallgathatja!

Hajnal-táj – Kossuth – június 19., szombat, 5:00

Szerkesztő: Bakos Csaba

Tovább a műsoroldalra >>>

Borítókép: Forrás: https://unsplash.com/photos/cTtE2FlIRoU

Videó ajánló

Olvasson tovább