Minden időben: Több mint nyolcvanan tettek egységes lelkészképesítő vizsgát

A június 16-i adás tartalmából.
 

Több mint nyolcvanan tettek egységes lelkészképesítő vizsgát az elmúlt napokban Budapesten. A diplomát szerzett teológusoknak gyakorlati és elméleti tudásukról kell számot adniuk, mielőtt megkezdik önálló szolgálatukat. A jelöltek jogi, társadalmi és egyháztörténeti témákból felelnek. Bizonyítják alkalmasságukat és elhivatottságukat.

„A magasságról csak az tud mesélni, aki a mélységet is átélte” – vallja a Debrecen-Nagytemplomi Református Egyházközség új lelkipásztora. Beszterczey András a Magyarországi Református Egyház Diakóniai Irodáját vezette hét éven át. Munkája során testközelből tapasztalta meg a mélyszegénységet és a megfosztottságot. Azt mondja: gyülekezeti lelkészként is fontos feladatának tartja, hogy reményt adjon az embereknek.

A dallamok a hitünket is segítenek kifejezni. Egy kárpátaljai vegyeskarhoz látogatunk el, amelynek vágya úgy dicsérni Istent, hogy az ne csak a fülekig, hanem a szívekig is eljusson. A tizennyolc éve megalakult beregszászi református kamarakórus próbáján járt kollégánk.

Ravasz László, a Dunamelléki Református Egyházkerület egykori püspökének igei gondolatait Rajkai Zoltán színművész tolmácsolja.

Hallgassa meg!

Minden időben – Kossuth – június 16., szerda, 13:30

Szerkesztő: Fekete Zsuzsa
Műsorvezető: Kojsza Péter

Tovább a műsoroldalra>>>

Olvasson tovább