×

Napközben: Úttörő magyar mobilalkalmazás segít a túlfogyasztás mérséklésében

A június 14-i adás tartalmából.
 

Az idő lett a legfőbb érték, amire hajlandóak vagyunk költeni? A pandémia néhol felgyorsította a már kialakulóban lévő változásokat, máshol új irányt szabott a fejlődésnek. A bizonytalanságban és kiszámíthatatlanságban a fogyasztói magatartás és igények egyik napról a másikra alakultak át, ami az üzleti vállalkozások számára nem kis jelentőséggel bír, hiszen a globális GDP 68%-át a lakossági fogyasztások teszik ki. A KPMG 16 ország és 20 ezer fő részvételével készített egy felmérést a fogyasztási szokások alakulásáról. Milyen értékek mentén rendeződnek?

A környezettudatos életmódra törekvés egyre jobban beépül az emberek mindennapjaiba, a túlfogyasztástól viszont továbbra sem szabadulunk, sőt: idén június 8-ára a magyarok fogyasztásával mérve feléltük a bolygó azon erőforrásait, amikkel szilveszter éjfélig kellett volna gazdálkodnunk. Úttörő magyar mobilalkalmazás segít a túlfogyasztás mérséklésében.

Magyarországon minden negyedik terhesség végződik vetéléssel, miközben sok esetben nem lehet pontosan kideríteni, mi vezetett a magzatelhaláshoz. Az esetek fél százalékában immunológiai eredetű problémák állnak a vetélés mögött, például azért, mert a szülők immunrendszere nem illeszkedik egymáshoz, az anya szervezete kilöki partnere sejtjeit. Ugyanez a probléma állhat sok meddőséggel küzdő pár esetében is.

Indul a Napközben turisztikai rovata. Első állomásunk Révfülöp és környéke. És indul a Dunán a Nyár21 c. műsor is.

Ők maguk is anyák, így tudják, mennyire nehéz az embernek a gyermekét másra bízni. Szeretnék, ha nem aggódással, hanem nyugodt pszichével, akár kikapcsolódással telne a felügyelt időszak a szülők számára. Céljuk egy leegyszerűsített, átlátható, gyors felügyeleti rendszer kiépítése Pécsen és környékén, illetve hosszútávon más városokban is. A Pécsi Szitter alapítói a bébiszitter rendszer reformján fáradoznak.

Jótékonysági könyvárverést szervez az Autistic Art. Céljuk a mentálisan sérült, különösen autisztikus spektrumzavarral érintett fiatalok lakóotthoni elhelyezésének támogatása, emberhez méltó életkörülmények biztosítása.

IDE KATTINTVA a teljes adást visszahallgathatja!

Napközben – Kossuth Rádió –  június 14., hétfő, 9:07

Szerkesztő: Gécsek-Tóth Enikő

Tovább a műsoroldalra >>>

Videó ajánló

Olvasson tovább