×

Napközben: Szinte minden kutyafajtának van saját fajtamentője

A június 11-i adás tartalmából.
 

Hétfőn lesz a Véradók napja. A vérkészítmények jó része csak rövid ideig, néhány napig felhasználható, elengedhetetlen, hogy folyamatosan elég véradó jelentkezzen. Beszélünk majd arról, hogy ki alkalmas erre, milyen vizsgálatok előzik meg, mit jelent az irányított véradás, hol lehet jelentkezni és arról is, hogy mi a különbség plazmaadás és véradás között.

Az elektromos rásegítésű kerékpárok beszerzését támogató pályázatnak hetedik fordulója nyílt meg június 7-én, és péntek éjfélig lehet beadni.
Ebből az apropóból jelentkezik Murlasits Attila, a AMBRINGA tulajdonosa Kölnből egy nagy e-bike vásárról, és természetesen a nemzetközi trendeken kívül az itthoni igénynövekedésről és a támogatás hatásairól is beszél majd.

Szinte minden kutyafajtának van saját fajtamentője. Miért jöttek ezek létre? Mit is jelent pontosan a fajtamentés? Jobban jár-e az a kutyus, amelyik fajtamentőkhöz kerül, mint az, amelyik sima menhelyre? Milyen folyamatok és tendenciák figyelhetők meg az állatvédelemben?

Bozsik gazda – A csalán, mint gyógynövény, mint gyomnövény és mint a konyhaművészet alapanyaga.

A Nagykanizsai Civil Kerekasztal Egyesület sikerrel pályázott a „Játék a jövőért” című pályaművével a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács bűnmegelőzési felhívására, amit végül 16,4 millió Ft-tal támogattak. A program első eleme egy színdarab, melyet osztálytermi keretek közt mutatnak be, második eleme egy online képzési program, mely a modern tanulástechnológiák felhasználásával szeretné tovább mélyíteni a fiatalok ismereteit.

IDE KATTINTVA a teljes adás visszahallgatható!

Napközben – Kossuth Rádió –  június 11., péntek, 9:07

Szerkesztő: Füredy Zsolt

Tovább a műsoroldalra >>>

Videó ajánló

Olvasson tovább