Minden időben: Felszentelték Pásztor Dánielt, a Tiszáninneni Református Egyházkerület új püspökét

A június 9-i adás tartalmából.
 

Felszentelték Pásztor Dánielt, a Tiszáninneni Református Egyházkerület új püspökét a miskolci Avasi Református Templomban vasárnap. Csomós Józsefet váltja a tisztségben. Megbízatása hat évre szól. Székfoglaló beszédében az egyház legfontosabb küldetésének az evangélium hirdetését, ezáltal az emberek életének megmentését nevezte.

Galambok, katedrális, imára kulcsolt kezek, vízcseppek és gyermekarcok. Több száz kép érkezett arra a fotópályázatra, amelyet a Károli Gáspár Református Egyetem Refcoo Kutatóműhelye szervezett. A díjazott képekből kiállítás nyílt az interneten Isten a XXI. században címmel.

Ismeretterjesztő videósorozatot indítottak a járvány alatt a Sárospataki Református Kollégium Tudományos Gyűjteményeinek munkatársai, hogy bemutassák a város és az intézmény történetét. Az épületegyüttesben gazdag iskolatörténeti, egyházművészeti és néprajzi anyagokat őriznek. A ritka tárgyak közül is feltűnik néhány a felvételeken.

Műsorunkban Kovács E. Bella, az erdélyi Kékes református lelkipásztorának igei gondolatait Rajkai Zoltán színművész tolmácsolja.

Hallgassa meg!

Minden időben – Kossuth – június 9., szerda, 13:30

Szerkesztő: Fekete Zsuzsa
Műsorvezető: Kojsza Péter

Tovább a műsoroldalra>>>

Videó ajánló

Olvasson tovább