Kalendárium: Pilinszky MÁSKÉNT – zenei pályázatot hirdet a Kertész Imre Intézet

A június 9-i adás tartalmából.
 

– Szabados György-emlékest : 10 éve hunyt el a magyar improvizatív zene atyja, Szabados György Kossuth-díjas zongoraművész és zeneszerző. Halála óta felnőtt egy új zenészgeneráció, amelynek képviselői most Geröly Tamás dobos, Szabados egykori zenésztársa hívására színpadra állnak a Fonóban június 11-én, hogy zenével emlékezzenek a Mesterre.

– Tizenkilenc c. előadás: Tanácsköztársaság és háború, a cári család legyilkolása, forradalom és árulás, Kun Béla, Lenin, Krupszkaja, Miklós cár, kommunisták és proletárok szerepelnek az Udvari Kamaraszínház történelmi drámájában, amelynek reprízére június 9-én kerül sor a Pozsonyi úti Altemplomban.

– Szenvedő szerkezet – Mindennapi Trianon kiállítás: A kiállítás egy egyedi, 19 m átmérőjű, 300 m²-es, 9 m magas, hőmérsékletében temperált, félgömb alakú sátorban épül fel, melynek belső kialakítása, kreatív koncepciója teljes egészében páratlan. A tárlat a legújabb kutatási eredményekre építve szól Trianon végigélésének és elviselésének lehetőségeiről és választásairól, illetve megjeleníti a halálra ítélt ország túlélési stratégiáit és gyakorlati megoldásait is.

– Pilinszky MÁSKÉNT – zenei pályázatot hirdet a Kertész Imre Intézet: Pilinszky-versmegzenésítési pályázatot hirdet a Kertész Imre Intézet a napokban indult féléves programsorozatának keretében. A Kossuth-díjas költő születésének 100. évfordulója alkalmából zajló rendezvénysorozatban Pilinszky-ihlette új zenei alkotásokat vár az Intézet.

Hallgassa meg!

Kalendárium – Kossuth – június 9., szerda, 15:32

Szerkesztő: Kovács Bernadett
Műsorvezető: Babucs Kriszta

Tovább a műsoroldalra >>>

Olvasson tovább