×

Rádiószínház: Bán Mór: A mennydörgés kapuja

Június 14-től 25-ig, hétköznap esténként 22:30-kor a Kossuth Rádión!
 

Bán Mór romantikus történelmi kalandregénysorozatának újabb rádiós epizódja – a Mennydörgés kapuja –, a legendás Hunyadi család történetének tényeit ötvözi az írói képzelet által teremtett élethelyzetek és karakterek bemutatásával. Ez az írói munkamódszer fordulatokban és érzelmekben gazdag mesét eredményez, amit mi – rádiós alkotók – igyekszünk a hangjáték eszközeivel szolgálni, hogy a regényvilágot hangokkal festve szerezzünk élményt a Tisztelt Rádióhallgatónak, tízszer huszonöt percben.

Érdekes fordulata a sorsnak, hogy a szerkesztő rendező Bán Mór művének feldolgozásával szinte párhuzamoson dolgozott Ugron Zsolna ugyancsak a tizenötödik századot idéző Hollóasszony című, saját regényéből írott színdarabjának „rádiósításán”, amelynek főszereplője Szilágyi Erzsébet.

Mindkét mű azonos történelmi tényekből indítja a maga meséjét, igen különböző hangon és különböző szemlélettel. Mintha illusztrálnák a huszadik századi tételt, amely szerint az úgynevezett „valóság” többféleképpen is leírható – egyként érvényesen.

Most a Menydörgés kapuja, jövő héttől pedig a Hollóasszony kerül sugárzásra. Hallgatásukhoz jó egészséget és jó szórakozást kíván a szerkesztő-rendező:

Horváth Péter DLA

Kossuth Rádió – Rádiószínház – június 14-25.,hétfőtől péntekig, 22:30

Tovább a műsoroldalra>>>

Videó ajánló

Olvasson tovább