Hajnal-táj: A nyírségi kisvárosban, Újfehértón nagyon szeretik a sportot, különösen a labdarúgást

A június 6-i adás tartalmából.
 

A negyven lelkes zalai Lasztonyán arra készülnek, hogy felújítják az 1947-ben épített fa haranglábat. Az elmúlt évtizedekben elöregedett, első említése szerint 600 éves település nehézségei ellenére is élni szeretne.

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara egy év kihagyás után ismét megrendezi a Szántóföldi Napok elnevezésű agrárkiállítást a jövő hét szerdán és csütörtökön a Fejér megyei Mezőfalván. Ez az ország egyetlen olyan álló- és mozgógépes szabadtéri kiállítása, ahol a mezőgazdasági gépek legszélesebb kínálata tekinthető meg, szántóföldi környezetben.

A nyírségi kisvárosban, Újfehértón nagyon szeretik a sportot, különösen a labdarúgást. Ezt mi sem bizonyítja jobban, mint az, hogy éveken át áldatlan körülmények között kergették a labdát. Idén azonban megkezdődhet a Sportcentrum megépítése, amely a focistáknak is otthont adhat.

Épül a Bükki Csillagda Répáshután. A Bükki Nemzeti Park kiváló lehetőségeket nyújt a csillagászati megfigyelésekhez. A Csillagda olyan, Közép-Európában is egyedülálló látványosság lesz, amely segítségével mérhetően javulnak az égbolt vizsgálatának feltételei. A több mint egy milliárd forintba kerülő Csillagda, amelynek létrehozását a kormány nettó 990 millió forinttal támogatja, a nyár végén nyitja meg kapuit.

Hallgassa meg!

Hallgassa meg!

Hajnal-táj – Kossuth – június 6., vasárnap, 5:00

Szerkesztő-műsorvezető: Bakos Csaba

Tovább a műsoroldalra >>>

Olvasson tovább