×

Napközben: Szakértők megállapításai alapján dől el, mikor hol lesz szúnyoggyérítés

A június 7-i adás tartalmából.
 

A járványügyi helyzet kedvező alakulása miatt napjainkban ismét felélénkült az ingatlanpiac. De hogyan ne váljunk csalók áldozatává ingatlan vásárlása, vagy bérlése esetén?

Melyek Magyarország legfontosabb gyógynövényei? Miből termesztünk a legtöbbet? Magyarország a 20. században – egészen a nyolcvanas évekig – igazi gyógynövény-termesztő nagyhatalomnak számított, az egész európai piac hatvan százalékát látta el a magyar gyógynövény-szegmens. A kedvező természeti viszonyoknak köszönhetően ugyanis hazánkban mintegy 330 gyógynövényfajta él, világviszonylatban még mindig előkelő helyen vagyunk a termesztett fajták számának terén. A gyógyászat Pannonhalmán évszázados történelemre tekint vissza. Most egy újabb izgalmas turisztikai látványosság nyílt meg a Pannonhalmi Főapátság látogatói számára, a gyógynövénykerthez tartozó épületkomplexumban ugyanis Magyarország első Illatmúzeuma nyitotta meg kapuit. Magyarország gyógynövény- és illatkultúrájáról beszélgetünk.

Katasztrófavédelem-rovat: szakértők megállapításai alapján dől el, mikor hol lesz szúnyoggyérítés. Hétfőn jönnek ki a friss adatok. De beszámolunk olyan akciókról is, hogy Szikszón szúnyoggyérítő tablettát igényelhetnek a lakosok.

Nem verseny, becsületjáték. A 80-as években indult el ez a formájú adománygyűjtési kampány. Budapesten ötödik alkalommal startolt el a Swimathon, amelyben több mint 200 nagykövet gyűjt 9 ügyért. A négyhetes kampány adományaiból egészségügyi, szociális, oktatási, környezetvédelmi és közösségfejlesztő programok valósulhatnak meg.

Kipróbál6od. Ez a címe annak a kaposvári projektnek, amelyben megváltozott munkaképességűek munkába állását támogatják. Szakemberek szerint nem ismerik kellőképpen a munkavállalók a fogyatékkal élő fiatalokat, pedig számos olyan terület van, ahol helyt tudnak, tudnának állni. A most futó kaposvári projektben 6 cég vesz részt. A kaposvári Bárczi Gusztáv Módszertani Központ pedig még azt is vállalja, hogy felkészítik a cégeket a nem szokványos munkavállalók fogadására.

IDE KATTINTVA a teljes adást visszahallgathatja!

Napközben – Kossuth Rádió –  június 7., hétfő, 9:07

Szerkesztő: Gécsek-Tóth Enikő

Tovább a műsoroldalra >>>

Videó ajánló

Olvasson tovább