×

Minden időben: Felkészítő jellegű online szakmai műhely lelkipásztoroknak a koronavírus-járvány utóhatásaira

A június 2-i adás tartalmából.
 

Online szakmai műhelyt indítottak lelkipásztoroknak, hogy felkészítsék őket a koronavírus-járvány utóhatásaira. Erre azért is mutatkozik nagy igény, mert miközben másoknak próbálnak segíteni, a legtöbben maguk is érintettek a krízisben. A részletekről az ötletgazdát kérdezzük.

A kárpátaljai Kacsó családban kis koruk óta keresztyén hitre nevelik a gyerekeket. A szülők néha szigorúak, néha engedékenyek. E két szerep között ingázva keresik Isten igéjéből kiindulva a helyes döntéseket. Kollégánk otthonukban, Bátyúban kereste fel őket.

A valóság és a képzelet határán száguldottak az önvezető modellautók a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen. A Református Középiskolások és Egyetemisták Innovációs Versenyén diákcsapatok mérték össze vezetési és programozási tudásukat a virtuális valóságban. A győzelemhez nem volt elegendő az algoritmusok ismerete – a Bibliát is forgatni kellett.

Adásunkban a Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsa és a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia felhívását is közzétesszük, ami közös imádságra hív a járványban elhunytakért.

Hallgassa meg!

Minden időben – Kossuth – június 2., szerda, 13:30

Szerkesztő: Fekete Zsuzsa
Műsorvezető: Kojsza Péter

Tovább a műsoroldalra>>>

Videó ajánló

Olvasson tovább