×

Napközben: Minden gaz, ami annak látszik?

A május 25-i adás tartalmából.
 

Vajon elég magas a gyermekem? Az ő korosztályában mi számít normális értéknek? Mikor kell orvoshoz fordulnom, ha nem növekszik megfelelő ütemben? Ezekre a kérdésekre is segíthet választ adni egy most megjelent applikáció, a Kidlongi. A kisdedek, gyermekek és serdülők testi fejlettségének megítélése a gyermekgyógyászati diagnosztika egyik kulcskérdése.

Idén nyáron az átlagosnál többen terveznek házasságot kötni, hiszen sok pár tavaly és idén tavasszal a járvány miatt elhalasztotta a frigyét. Ilyenkor gyakran kerülnek szóba anyagi kérdések is az ifjú pár és a családok részéről, mi lesz a közös és mi marad a különvagyon. A tapasztalatok szerint a házasulandók közül évről évre egyre többen kötnek házassági vagyonjogi szerződést, hogy vagyoni viszonyaikat is rendezzék.

Társasházi rovat: Változtak a közgyűléssel kapcsolatos szabályok. Veszélyhelyzetben nem lehetett tartani, de mikortól lehet újra találkozni a lakóknak? Egy hallgatói panasznak is utána járunk a társasházi rovatunkban.

Minden gaz, ami annak látszik? A virágos rét régen, a gazdálkodó embernek szép volt. Látta benne azt a takarmánytömeget, amivel az állatait etethette nyáron, illetve szénaként télen is. Teljesen más szempontok alapján álltak a gyephez, mint napjainkban. Egyes szakemberek szerint az ökoszemléletet a városok gyepfenntartásába is be lehetne cserkészni. Ma az emberek jó részének az a szép, ha a gyep tövig le van nyírva. De vajon nem jobb-e az élővilágnak, ha az eddig sűrűn nyírt pázsitot felváltanák a vadvirágok? Néhány város kísérletezik ezzel. Köztük Veszprém és Hódmezővásárhely is.

IDE KATTINTVA a teljes adást visszahallgathatja!

Napközben – Kossuth Rádió –  május 25., kedd, 9:07

Szerkesztő: Bicsák Eszter

Tovább a műsoroldalra >>>

Videó ajánló

Másfélmillió lépés Magyarországon, Bajától Tokajig - Utak a Felső-Tiszánál 3.
00:27:10

Olvasson tovább