Napközben: Új szer, legális és mégsem lehetne az – avagy van-e veszély az e-cigarettában?

A május 19-i adás tartalmából.
 

Fog és szájbetegségek
A fogaink állapota nemcsak esztétikai szempontból nagy jelentőségű, hanem az egészségünkre is nagy hatással van. Az alapos rágás fontos az emésztés szempontjából. De miért félünk a fogorvostól? mert többen csak akkor mennek fogorvoshoz, ha már fáj a foguk. Pedig mondják a fogorvosok ha félévente mindenki eljárna ellenőrzésre, később válnánk fogatlanokká.

Új szer, legális és mégsem lehetne az – avagy van-e veszély az e-cigarettában?
Magyar gyógyszerészek kimutatták, hogy az univerzális gyógyító hatással felruházott CBD, azaz kannabisz olaj hő hatására tudatmódosító THC-vé alakul. Ez azért fontos, mert az elektromos cigarettákba világszerte CBD-s tölteteket is lehet vásárolni. Ez valójában olyan, mintha füves cigit szívna a dohányzó. Még a kannabisz termékeket szabályozó uniós törvényeket is átírhatják a szegedi kutatók vizsgálati eredményei.

Kié a talált pénz?
A vádirat szerint egy 23 éves nő észrevette, hogy a bankszámlájára 1.240.000 forintot utaltak. A pénz nem őt, hanem egy sportösztöndíjast illetett volna meg, azonban tévesen a vádlott számlájára került. A nő a számlájára utalt összeget nem szolgáltatta vissza, hanem több részletben magára költötte.

A SUP-történet avagy mi lesz velünk az egyszer használatos műanyagok után? Mibe tesszük a kiflit és mivel esszük az utcai bódénál a virslit?
Az egyes műanyagtermékek környezetre gyakorolt hatásának csökkentéséről szóló irányelv előírásait 2021. július 3-ig kell a tagállamoknak nemzeti szabályozásukban és a gyakorlatban érvényesíteni. E naptól megtiltják az oxidatív úton lebomló műanyagok, valamint többek között az egyszer használatos műanyag szívószálak, evőeszközök és tányérok, polisztirol edények forgalomba hozatalát.

IDE KATTINTVA a teljes adás visszahallgatható!

Napközben – Kossuth Rádió –  május 19., szerda, 9:07

Szerkesztő: Bicsák Eszter

Tovább a műsoroldalra >>>

Videó ajánló

Olvasson tovább