Minden időben: A református iskolák tanárai és diákjai minden év végén adománygyűjtést szerveznek

A május 19-i adás tartalmából.
 

Adásunkban meghallgathatnak egy riportot a 13. Szeretethídról, melyet múlt pénteken rendezett meg a Magyar Református Szeretetszolgálat. A határokon átívelő önkéntes akcióhoz a világjárvány ellenére is csaknem 9 ezren jelentkeztek Kárpát-medence számos településéről. Idén a Fővárosi Állat- és Növénykertben közös munkával, a Millennium Házában pedig véradással indult a programsorozat, amelyen kicsik és nagyok közösen élhették át a segítségnyújtás örömét.

Szó lesz arról is, hogy a református iskolák tanárai és diákjai minden év végén adománygyűjtést szerveznek. A Kárpát-medencei Református Oktatási Alapon keresztül nehéz helyzetben lévő, Magyarország határain kívül működő református oktatási, nevelési intézményeknek szeretnének segíteni. Egy évtized alatt több mint 133 millió forintot gyűjtöttek össze, amiből sikerült életben tartani a kárpátaljai líceumokat, bővíteni a nyelvhatáron megtartó erőt jelentő református intézményhálózatot, valamint tízezer diáknak kezébe adni a Bibliát. A részletekről Ábrám Tibor, az alap koordinátora beszél.

Habár a koronavírusjárvány harmadik hulláma lassan csendesedik, az egészségügyi dolgozók továbbra is nap mint nap erejükön felül teljesítenek. Nekik készítenek lelki táplálékot az abaújvári gyülekezet munkatársai. A fából készült szivecskékre egy-egy bibliai igét tűznek, ezeket juttatják el a kórházakba. Műsorunkban Tóth Viktóriával, a gyülekezet egyik lelkipásztorával beszélgetünk.

Adásunk végén Bella Péter a Győrújbarát-Ménfőcsanaki Református Missziói Gyülekezet lelkipásztorának gondolatait hallják Rajkai Zoltán tolmácsolásában.

Hallgassa meg!

Minden időben – Kossuth – május 19., szerda, 13:30

Szerkesztő: Fekete Zsuzsa
Műsorvezető: Somorjai-Bencze Zsófia

Tovább a műsoroldalra>>>

Videó ajánló

Olvasson tovább