×

Pünkösd után már nyitásra készülnek a hazai színházak is

Már látogathatók a hazai agórák, művelődési házak és múzeumok, de hamarosan a teátrumok is megnyithatják kapuikat a nézők előtt. A biztonságos újranyitás részleteiről Cseke Péter, a Kecskeméti Katona József Nemzeti Színház igazgatója tájékoztatta a nagyközönséget a Kossuth Rádió Napközben című műsorában.
 

Csak úgy, mint Európa számos országában, a koronavírus-járvány leszálló szakaszával párhuzamosan hazánkban is fokozatosan újraindul az élet. Hamarosan nemcsak a teraszok, hanem valamennyi magyarországi művelődési és kulturális színtér is megnyílik a közönség előtt. A szabadtéri múzeumok és kiállítóhelyek korlátozott újranyitását követően a zárt termes múzeumok kiállításai és közösségi terei is látogathatók lesznek, továbbá a könyvtárak, művelődési házak is megnyitottak már részben, de készítik elő a közönség fogadására a színházakat is.

A Kossuth Rádió Napközben című műsorában több intézményvezető is megszólalt a témában, közöttük Cseke Péter, a Kecskeméti Katona József Nemzeti Színház igazgatója is, aki arról tájékoztatta a hallgatókat, hogy ők már készülnek a nyitásra.

„Nem vagyok az online színház rajongója, a streamelt előadások ugyanakkor szükséges pótlékok voltak, amelyekkel megtarthattuk a közönségünket és a továbbiakban is tervezük velük. A színház ugyanakkor 2500 éve egy élő műfaj, ami a közönség és a színpad szereplői között valósulhat meg” – kezdte az intézmény vezetője, akinek a tervei között szerepel, hogy a továbbiakban is készít majd a társulatuk közvetített adásokat.

„Mi úgy készülünk, hogy a pünkösd utáni kedden végre felgördülhet nálunk a függöny és elkezdhetjük az évadunkat. Jelenleg a biztonságos feltételek megteremtésén dolgozunk, valamint felújító próbákat tartunk” – nyilatkozta bizakodva az intézményvezető, aki hozzátette, hogy a védettségi igazolvánnyal rendelkezőknek lehetőségük lesz maszk nélkül megtekinteni az előadásokat a teátrumokban.

A négymillió beoltott után több színház jegypénztára megnyitott már a közönség előtt, a belépőjegyeket érvényes személyiigazolvány, valamint a koronavírussal szembeni védettséget igazoló kártya birtokában lehet megváltani.

Napközben minden hétköznap délelőtt 9.30-tól a Kossuth Rádió műsorán.

Videó ajánló

Olvasson tovább